Straatverlichting vervangen op bijzondere plek

Op een volgens dagburgemeester Mario Bosch bijzondere plek werd vanmorgen (vrijdag) een lantaarnpaal vervangen.
Vanmorgen (vrijdag) werd aan het Ouwerkerkpad een oude lantaarnpaal, waarvan de mast in slechte staat verkeerde, vervangen. Op zich geen noemenswaardige gebeurtenis, maar de locatie is volgens dagburgemeester Mario Bosch wèl bijzonder.

Hij vertelt graag waarom. De twee lantaarnpalen langs dit pad staan namelijk midden in een grasveld maar oorspronkelijk lag het pad een stukje verderop, dat was omdat er toen haaks op de Bruinissestraat een blok bejaardenwoningen stond (het zogenaamde L-blok). In het kader van de herstructurering is dat blok in 1996 afgebroken en daar zijn de nieuwe eengezinswoningen langs de Bruinissestraat voor in de plaats gekomen. Enkele jaren later werd het pad verplaatst maar de lantaarnpalen bleven tot op de dag van vandaag staan op hun oorspronkelijke plek.

Weinig mensen zullen weten dat het pad vanaf de Bruinissestraat de naam Ouwerkerkpad draagt, het deel vanaf de Oosterlandstraat heet Noordgouwepad. Lang geleden waren er straatnaamborden maar die zijn al lang verdwenen.