Studenten HR&O ontwerpen nieuw Pendrecht

Heleen Westerman gaf hen een aantal gegevens mee: vul de tranformatiestrook (Ooltgensplaatweg-Sliedrechtstraat-Yersekestraat-Ossenisseweg-Abbenbroekweg-Middelharnisstraat-Raamsdonkweg-Wagenbergstraat)op jouw eigen manier in. Ze gaf er een aantal uitgangspunten bij. 1200 woningen nu, 900 woningen straks; huurwoningen nu, 33 1/3 % goedkope huurwoningen, 33 1/3 % duurdere huurwoningen en 33 1/3 % koopwoningen straks; denk ook de voorzieiningen en maak ook ruimte voor de jeugd en voor de ouderen en respecteer de buitenruimte.
Alles werd uit de kast gehaald voor de ontwerpen. Heleen is heel trots op één van de ontwerpen: mooi in Lego uitgevoerd met in het midden een hoge palmboom en een plein waar iedereen overheen moet en dus elkaar tegenkomt, ontlopen is er niet bij.
Anna en Etam lieten hun creatieve geest de vrije loop en bedachten in hun plan extra water, een soort nieuwe singel die de strook in tweeen deelt. Voor de jeugd bedacht ieder ontwerpend groepje wel iets van een clubhuis of jeugdhonk. Dat doen wij anders zij één van de studenten uit het Westland. Bij ons heb je kassen genoeg en wijk maken zelf wel ergens in zo’n kas ons eigen honk. Daar hebben we geen steun voor nodig.

Heleen wil toe naar een tentoonstelling in de Middelburgt, zodat meer mensen de ontwerpen kunnen zien. En misschien zelf ook aan het tekenen slaan.

Bert Jorna wil graag het gedicht, dat één van de studenten voorafgaand aan de presentatie voordroeg, doorgeven:

Verschillen

Zoveel visies,
Zoveel geloven,
Zoveel stijlen,
Zoveel mensen,

Allemaal verschillend,
maar toch een eenheid.

En wat nog steeds geldt, is dat iedere reactie welkom is op deze site en via reactie-email is het heel gemakkelijk te doen.