Succesvolle Opzoomeractiviteit aan de Herkingenstraat/Battenoordhof

Raj Varma woont eigenlijk niet eens in de straten waarvoor de Opzoomeractie bedoeld was. Hij weet wel precies wie de kwaliteiten heeft om iets te kunnen organisren in de Herkingenstraat. Hij haalde een aanmeldformulier bij de Opzoomerregisseur in het Servicepunt Pendrecht en zette zijn ‘slachtoffers’ op het spoor.

Die gingen de activiteit goed voorbereiden. Ze wilden een springkussen, een speelkeet van Opzoomer Mee en zwembad. In van alles werd voorzien. Voor de waardebon van € 200,- konden ze de barbecue, drinken en een cadeautje voor de kinderen regelen. Dat springkussen en die speelkeet kwamen er ook. Via de stichting Hart voor Zuid kwam er wat extra geld en daar werd het spookslot van Blasio voor gehuurd. De speelkeet van Opzoomer Mee is gratis. Tijdig bestellen. Anders vis je achter het net. Er is veel belangstelling voor de keetjes van Opzoomer Mee.

Dat zwembad was net een brug te ver. Blasio heeft een bad met een middellijn van 10 meter en daar moeten vele liters water in. Met een eenvoudige tuinslang en water uit de keukenkraan ben je zomaar twee dagen bezig om het ding te vullen. Maar ja, op het affiche stond een zwembad, dus er kwam een zwembad. Zelfs twee. Gelukkig zijn er nu diverse aanbieders van dergelijk materiaal op Plein 1953 dus bij die ene non food zaak, die al een tijdje in Pendrecht zit werden zwembadjes gekocht.
Nog een hindernis. De geluidsinstallatie in de Opzoomer Mee speelkeet deed het niet. De cd draaide weliswaar in grote snelheid rond, maar er kwam nergens geluid uit het ding en de microfoon zal ook vast in een vorige straat zijn blijven liggen. Geen nood. Er is met enig rondbellen en wat inspanning best een installatie in de buurt te vinden.

De partytent kwam van een andere Opzoomergroep een paar straten verderop. Zij kwamen hem zelfs voor de ‘nieuwe’ Opzoomeraars helpen opzetten en helpen afbreken.

Raj Varma was er vroeg bij en probeerde het vier op een rij spel uit met een jongen uit de buurt.

Het weer was geweldig, dus niets zat meer een prachtige, relaxte middag in de weg.

De barbecue smaakte prima en er was meer dan genoeg. Soen Algoe bleek een uitstekende kok en had een hypermodern barbecue-apparaat meegebracht. Rabin Jibodh had zelfs gezorgd voor een karretje met schaafijs. ‘Fernandes ijs heerlijk ijs, Echt Surinaams IJsplezier’, stond er op de parasol boven het karretje.

Kom daar maar eens om op een Opzoomeractiviteit in een willekeurige straat.

‘Is dit nou waterkant?’, vroeg de Opzoomerregisseur. ‘Nee, nog niet!’, reageerde Rabin. ‘Ik kom uit Paramaribo en woon nog niet zo lang hier in Nederland. Waterkant is echt wat anders.’
De rivier langs Paramaribo heet de Surinamerivier en die mist de Herkingenstraat misschien. Maar verder was het eigenlijk net zo relaxt als aan waterkant, een plek in Paramaribo waar je naartoe gaat om even stoom af te blazen en met je vrienden of vriendinnen tot jezelf te komen.

Dat gebeurde op die middag en geen wanklank. Nou misschien dat ene kind dat het allemaal even teveel werd en wat traantjes liet. Maar dat hoort er tenslotte ook bij.

Inmiddels zijn er grootse plannen voor de toekomst. ‘We gaan vast iets doen met de kinderen op Halloween en wie weet met Divali’, zegt de vrouw van Mahinder.

Pendrecbt heeft er een nieuwe Opzoomerstraat bij.