Succesvolle vernissage fototentoonstelling Ria Warnaar

Dinsdagmiddag 31 juli om 14:45 uur begon de vernissage van de fototentoonstelling van Ria Warnaar in het Pendrecht Theater. Er was veel belangstelling voor de foto’s en Ria zal de komende weken regelmatig in het Theater zijn om toelichting te geven.
Pendrecht heeft van alles. En doet soms een beetje dikker dan andere wijken. Zo is er een Pendrecht Museum, een Pendrecht Universiteit en ook een Pendrecht Theater.

Dat theater is niet iedere avond open, maar met de regelmaat van de jaargetijden zijn er voorstellingen.

Ria Warnaar wilde er ook graag haar foto’s exposeren. Vorige week werden daarvoor 33 van haar geesteskinderen in het theater aan Plein 1953 nummer 198 opgehangen.

Dinsdagmiddag om 14:30 uur begon de opening van de tentoonstelling.

Die opening kreeg de term vernissage mee. Zo’n 20 wijkbewoners woonden het moment bij waarop een tipje van de sluier van Ria Warnaar’s fotokunsten werden toegelicht.

Zij maakte 33 opnames van bloemen, en dieren in Pendrecht, in tuinen van buren of vriendinnen of anders in de directe omgeving van de wijk. Niet de eerste de beste doorsnee bloemen of dieren. Nee, Ria zoekt juist exotische exemplaren op in haar wijk en gaat dan heel precies te werk om er een subliem plaatje van te maken.

Er werd even gewacht op een officiële opener. Er ging het gerucht dat Theo Coskun van de deelgemeente, kunstliefhebber, zou komen. Maar of dat gerucht juist was, wie zal het zeggen.

De dagburgemeester van Pendrecht, Mario Bosch, liet via sms weten dat hij net het punt stond het luchtruim te kiezen en te laat in Pendrecht aan zou komen om de openingshandeling te verrichten. Nachtburgemeester, Harry Kock, was nog aan het nagenieten van zijn 40-jarig jubileum. Dan maar op een andere manier.

Want eigenlijk is het ook helemaal niet nodig om het zo hoog op te tillen. Ria werd er op voorhand al zenuwachtig van en dreigde ermee niet te zullen komen op het moment suprême.

Verder was aan alles gedacht en was er een gemoedelijk gezelschap. Na wat woorden van Rieks Westrik over de ‘verheffing’ van de wijk en loftuitingen over Ria’s kunst was het woord aan de maker van al dat fraais.

Zij bedankte iedereen die gekomen was en had een speciaal dankwoord over voor Bien, die van alles voor haar geregeld had en Joke Spijkers die zo goed geweest was om de ruimte te stofzuigen en iedereen van een natje en een droogje te voorzien. Ze had dan ook een klein presentje voor Joke.

Ria Warnaar beloofde regelmatig in het theater te zullen zijn om toelichting te geven op de foto’s.

Daarna gingen de kurken van champagneflessen en werd een toast uitgebracht op de schone kunsten en op Pendrecht.