Sylvia van Eyk verkozen tot Opzoomerheld van Pendrecht

De campagne van Opzoomeren in 2010 ziet er nagenoeg hetzelfde uit als die in 2009.

Er zijn weer 4 rondes:
3 stedelijke rondes en om ruimte te maken voor deelgemeenten is er één deelgemeentelijke ronde.
Ronde 1 voorjaar en zomer onder het motto: Opzoomr Mee. Stedelijke ronde waarin straten op eigen initiatief Opzoomeren met als aanvulling, waarschijnlijk Opzoomerkids en Duurzaamheid.
Ronde 2 tweede helft voorjaar, zomer en herfst. Deelgemeentelijke ronde, waarvoor de deelgemeente Charlois het motto en de faciliteiten zal leveren. Uitdagingehn zullen er komen rond één of meer actuele thema’s in het gebiedsgericht werken: schoon, veulig, kleurrijk, kinderen, jongeren enzovoorts. De deelgemeente is er nog niet uit welk thema er voor Pendrecht zal gelden.
Ronde 3 herfst. Stedelijke ronde met Suikerfeest & Halloween. Kinderen vieren met volwassenen Halloween of Suikerfeest. Lampions, e.d. en een waardebon en instructie koemn nin deze ronde van Opzoomer Mee als faciliteiten mee.
Ronde 4 winter. Vanuit de stad faciliteiten voor de viering van Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw in de straat.
Met een affiche overal in de stad zoals vorig jaar met bijvoorbeeld Aboutaleb, die de piek op de kerstboom zet.

Het verschil zit hem in de tweede ronde. De deelgemeente gaat aan die ronde een bestemming geven. Dat gaat in iedere afzonderlijke deelgemeente op die manier. Wat Charlois voor motto en bestemming aan de tweede ronde gaat geven is zoals gezegd nog niet bekend.

Er zijn nu in Rotterdam 2018 Opzoomerstraten. In Pendrecht zijn dat er 35. Allemaal afzonderlijke unieke groepen verspreid door de wijk. En alle 35 doen ze gemiddeld iets meer dan twee activiteiten. Sommige doen alles. En er zijn ook groepen, die maar één activiteit doen. De hoeveelheid is allemaal niet zo interessant, als er maar wat gebeurt en als de activiteit maar gericht is op het ontwikkelen van een netwerk van bewoners in de straat.
Een nieuwe groep in Pendrecht is bijvoorbeeld de Duiveland Opzoomeraars. Zij komen wel aan de start met bijna 10 gangmakers. En in de Melissantstraat is ook een nieuwe groep maar dat is eigenlijk één bewoonster. Wel één met gouden hart, zoals haar buren zeggen.

Het kiezen van een Opzoomeraar voor de campagne Pendrecht is Goed Bezig leverde een duidelijke kandidaat op. Maar die wilde liever niet groots in de belangstelling komen. De volgende kandidaat was Sylvia van Eyk en die wil best bekeken worden. De verkiezing werd volgens de sociocratische verkieingsprocedure gedaan. Dus Sylvia werd evenzeer omarmd dan de eerste kandidaat.

Haar buurvrouw Ursula is het daar helemaal mee eens.

Op het fotootje is Sylvia helemaal links te zien. Op het college van de Pendrecht Universiteit in de Ossenissebuurt was Sylvia er ook met haar buren Tinie Korevaar, Ursula en nog een buurvrouw. Zij staan alle vier vierkant achter haar. Sylvia begon in de straat met Opzoomeren en steekt ook op andere gebieden haar buren aan om zelf de zaken in hun omgeving aan te pakken.