Tekenen van gebiedsafspraken voor Pendrecht

Bij het feest rond de start van De Borders werden de gebiedsafspraken voor Pendrecht getekend en korte toespraken gehouden. Hugo ‘t Hart van Vestia, Dennis Lausberg van Woonstad Rotterdam en Ed Goverde, zowel voor gemeente Rotterdam als deelgemeente Charlois, gaven hun handtekening aan een aantal afspraken om Pendrecht verder te vernieuwen.
Bij een feest zoals de start van De Borders horen toespraken. Maar er gebeurde dinsdag 2 september meer in het Tuinhuis op het Zuiden werden ook de gebiedsafspraken voor Pendrecht getekend en voorzien van korte toespraken door Hugo ‘t Hart van Vestia, Dennis Lausberg van Woonstad Rotterdam en Ed Goverde, die zowel voor de gemeente Rotterdam als de deelgemeente Charlois vertegenwoordigde.

Zij zetten hun handtekening onder een aantal afspraken om Pendrecht verder te vernieuwen.

Higo ‘t Hart beet het spits af. Vestia heeft ruim 400 woningen in Pendrecht en is daarnaast de wijkcorporatie voor Zuidwijk. Zij doen mee met Woonstad Rotterdam om Pendrecht verder te vernieuwen en beloven daarbij een aantal zaken voor hun rekening te nemen. Zij voeren gesprekken met hun bewoners in commissies, maar nemen ook daarbuiten hun verantwoordelijkheid.

De gebiedsafpraken komen vast nog een keer terug in dit nieuws. Het gaat daarbij niet alleen om woningen en woonomgeving, maar ook om sociale projecten in de wijk.

Ed Goverde sprak dus ook namens wethouder Karakus. De wethouder was verhinderd door de hectiek rondom Prinsjesdag en de zaken rond het Nationale Programma Zuid Werkt. Het deed hem deugd dat ook Vestia en Woonstad ervoor willen zorgen dat die nieuwe wijk er komt. Hij onderstreepte extra dat het goed is dat ook Vestia daaraan meedoet. Pendrecht heeft tenslotte een speciale plek in zijn hart. Hij werd er geboren en voelt nog steeds een speciale band met de wijk.

Wijken als Pendrecht en Zuidwijk, maar ook andere wijken op Zuid kunnen van elkaar profiteren volgens hem. Dat gaat om meer dan palen in de grond slaan. De sociale inzet is misschien nog wel belangrijker.
Pendrecht wordt gelukkig genoemd als wijk waar het goed gaat. Het is volgens Goverde belangrijk dat er geïnvesteerd wordt om de wijk aantrekkelijk te maken tot in jaren hierna.
Ondanks lastige economische tijden moeten we wel doorgaan en beslist ook in Pendrecht en Zuidwijk, aldus de vertegenwoordiger van de gemeente.

Vervolgens werden de plekken achter de tafel ingenomen en werden er met speciaal voor deze gelegenheid aangeschafte pennen handtekeningen gezet op het document met de gebiedsafspraken.

Gebiedsmanager voor Pendrecht en Zuidwijk Katja Horeman droeg er zorg voor dat ook alle vier de handtekeningen op de juiste plek in 4 documenten gezet werden. Zij zorgde er ook even voor dat de tas met Pendrecht is Goed Bezig erop in beeld te krijgen.