The Luckyman Band kreeg publiek mee in Line Dance

Ray en Renate Hensen nemen veel zang voor hun rekening. Zij staan centraal in de The Luckyman Band. Luckyman? Ja, maar Renate mag er als zangeres zeker zijn. Ray doet de ‘leading vocals’ en speelt ‘rhythm guitar’ en Renate doet ook ‘leading vocals’ en ook de achtergrond stem en zo af toe speelt ze mee in de percussie. Dick speelt drums. En soms heb je het idee, wie zingt er nu? De zanger is niet zichtbaar, maar dat blijkt de drummer te zijn, die een bijzonder fraaie countrystem blijkt te hebben en hij doet ook mee in het achtergrondwerk. heeft. Rob speelt ‘bass guitar’, geen microfoon, maar hij zingt wel en maakt een karakteristiek onderdeel van de band uit. Teun speelt de ‘lead guitar’ en ‘accordeon’. Dat laatste vooral in de TexMex nummers.
Op ‘pedalsteel’ speelt Rinus Hoogeboom. Hij is geen vast bandlid, maar Pendrecht een wijk waar muziek in zit, smaakte het genoegen dat zijn geluid de band compleet maakte zaterdag 21 mei. Bij country hoort tenslotte zo’n liggende gitaar met dat mooie jankende geluid, toch.

De Lucky Men Band is opgericht in 1993 en altijd populair onder de country dansers. Dat bleek zaterdag op Plein 1953 ook. Er waren line dancers meegekomen met de band, maar al snel gingen deelnemers aan de lessen van Miep Renieri meedoen en die sloegen bepaald geen slecht figuur. Joke Spijkers met Pendrecht Universiteits-T-shirt liet zien dat zij ook op dit gebied vrijwilliger kan zijn.

Met hun muziek in de trant van bijv. Dwight Yoakam, The Mavericks, Vince Gill, Elvis Presley, Buck Owens, e.a. weten zij menig countryliefhebber voor zich te winnen. Ook dat gebeurde op het plein. De mensen dromden zich rond de plek waar ze zich opgesteld hadden. Niet op het podium, maar in een speciaal vak, naast de orkestopstelling van Excelsior en de politiekapel Hermandad.

Bij het eerste nummer moest er nog even gesoundcheckt worden overigens. De pedalsteel kwam minder goed uit en Renate bediende als een volleerd geluidsman de mengtafel. Vanaf dat moment kon niemand meer het geluid van Rinus Hoogeboom ontgaan.

En wat heeft zo’n band nou met Pendrecht, vragen velen zich misschien af. Nou ze komen uit Rhoon en dat is een plek waar veel Pendrechtenaren zijn gaan wonen en waar je vanuit ook Pendrecht ook vak komt om je plantjes en bloemetjes te kopen en omgekeerd gaan veel mensen uit Rhoon naar Pendrecht. Bijvoorbeeld om er te korfballen bij Unicum.

The Luckyman Band mag voor het publiek van zaterdag best nog eens op komen treden.