The Mothership verft namen nu op het Levenspad

Onlangs is begonnen met het schilderen van de namen bij de adoptiebomen langs het Havenspoorpad.

Een klein deel is al gedaan, voornamelijk langs het Zuidwijkse deel van het pad.

De naam Vitaal Pendrecht ben ik nog niet tegengekomen, wel van de Vitale Wereldvrouwen. Hun boom staat ook het dichtstbij het vertrekpunt van iedere keer dat er weer een nieuwe reeks bomen werden voorzien van bordjes. Het restaurant de Vrijenburg.

Op bijgaande foto kun je zien hoe het er uit ziet, ik (schrijft Mario Bosch, de dagburgemeester) heb de foto iets bewerkt om de naam beter te laten opvallen. Leuk detail: op de achtergrond is een wiek van de (draaiende!) Pendrechtse Molen te zien.

Er moet voor hem in de berichten op de site van Vitaal Pendrecht en de foto’s altijd iets dat met Pendrecht te maken heeft zitten. Dat is dus gebeurd.

De molen werd verplaatst van de Charloisse Poort waar allerlei bedrijven kwamen naar de wei onder Zuidwijk en hij staat misschien nu wel in Barendrecht, wie zal het zeggen.

De Vitale Wereldvrouwen startten ooit in de ruimte aan de Zijpe 12 en sloten de deuren toen er in januari 2012 een nieuwe wind ging waaien in participatieland. De club ging naar de Kerkwervesingel 63 en ging Vrouwencentrum PIT 010 heten. Inmiddels is dat het Participatiecentrum PIT 010.

De naam blijft nu dus achter op het Levenspad. En het mozaïek in de ruimte van Zijpe 12 gaat binnenkort naar het Pendrecht Museum. Het is echter een nogal zwaar en kwetsbaar geval, dus moet met de nodige zorg verplaatst worden. Er sneuvelden al te veel kostbaarheden.