Themadienst in Sint Bavokerk

Na de diensten op zondagmorgen in de Sint Bavokerk wordt er altijd even nagepraat en is er koffie. Dat gebeurde ook na afloop van de themadienst afgelopen zondag 18 maart. Het thema was uitgeprocedeerde asielzoekers. Een aantal van hen komt terecht in het Detentiecentrum Vreemdelingen in Overschie bij het vliegveld Rotterdam The Hague.

Daarmee werd de informatiebijeenkomsten van aanstaande donderdag in De Passage en het Servicepunt Charlois Zuid voorbereid.

Ans de Vreede één van de deelnemers aan de maandelijkse wakes bij dat centrum in Overschie was er ook. Zij wilde graag de pastores, die verbonden zijn aan het centrum aan u voorstellen.

Op de bovenste foto zit Ans naast Jean-Pierre Nyati. Hij is zelf van Congolese komaf en spreekt naast Nederlands onder andere Lingala, zijn moedertaal. Die taal wordt in een groot deel van Afrika gesproken en in nog meer landen verstaan.

Zij ging ook met Chris Franssen op de foto en dat deed zijn collega Jean-Pierre trouwens ook.

Franssen en Hyati zullen ook de informatiebijeenkomst bezoeken en over hun ervaringen kunnen vertellen.

Jammer genoeg kan dat alleen op de middag in De Passage.

Jean-Pierre wilde ook graag met zijn dochtertje op de foto en wees op haar haar. ‘Zo dragen veel kinderen in de Congo het’, voegde hij er aan toe.
Er gaat overigens veel werk in zitten.

‘s Morgens was er een uitzending van De Wandeling op de TV die ging over Haile Gebreselassie, de wereldberoemde marathonloper. Hella van der Wijst ging met hem wandelen door zijn geboortestreek in Ethiopië. Ook de kinderen daar droegen hun haar zo.