Toch vreemd ineens zo’n lege plek

Toch een vreemde gewaarwording ineens zo’n lege plek nadat er 27 maanden lang een enorme mast gestaan had.

Joke van den Bosch was de eerste die op een formaat van 5 bij 7 meter te kijk hing bij de Ooltgensplaathof. Toen zij zichzelf zag schrok ze zich een hoedje en ze kreeg allerlei commentaar. Dat overkwam ook de 24 helden na haar.

De laatste was Ahmed Aboutaleb. De burgemeester van Rotterdam hing er een maand langer dan de andere gezichten van de campagne. En bij hem hing er een andere tekst bij. Hij was trots op Pendrecht. En onder hem stond niet de leus: ‘Pendrecht is goed bezig’, maar ‘Pendrecht blijft goed bezig’. Kees Korbijn schreef en zong er een zurig lied over. Hij vond dat de burgmeester zichzelf wel erg groot op de voorgrond stelde.

Op donderdag 1 september werd zijn portret en ook de hele voorziening van de campagne weggehaald. Over niet al te lange tijd wordt er het nieuwe kantoor voor Woonstad Rotterdam gebouwd. De grootste woning corporatie vertrok als de Nieuwe Unie in 2007 uit de wijk en ging naar het Zuidplein. Ze komen weer terug in de wijk waar een onderdeel van Woonstad Rotterdam, Onze WoonGemeenschap (OWG), ooit begon.