Twee kerstverhalen in de Toneelwinkel Pendrecht

Pieta Bot wenste iedereen welkom. Zij had goed en minder goede berichten. Radio Pendrecht gaat door, maar deze avond voor het allerlaatst in het Pendrecht Theater. De ALDI heeft het pand zelf nodig. Het gebruik om niet stopt. Of dat echt jammer is? 6 jaar geleden begon het Pendrecht Theater in de winkel van Roda. Er werd toen gespeeld op allerlei locaties; de kerken, het Turks Huis, de Middelburgt, ruimten van 55-+-flats, de Larenkamp en zelfs in Birmingham. Dus er komt vast een nieuwe plek. Je kunt het wegvallen van de locatie ALDI ook als een kans zien.

Pieta kondigde Thea Abma, mevrouw Bollebakker in de Radio Pendrecht Soap, aan om een kersverhaal voor te lezen. Het verhaal heette Greetje.

Geertje heeft een pindaketting voor de vogels geregen. Zij luistert niet meer naar het nieuws. Allemaal sombere berichten. Ze luistert wel heel trouw iedere keer naar het weerbericht.
Er is kans op dooi voor de kerst. Haar kinderen moeten helemaal uit Amsterdam en Sittard komen en als er sneeeuw ligt komen ze niet. Voor de wintersport nemen ze wel het risico om gladde wegen tegen te komen bedenkt Geertje zich.
Maar ze spreekt zichzelf vermanend toe. Je zou geen ouwe zeurpiet worden!’
Wim Kan vroeger vond ze leuk, maar nu was er niks leuks op de televisie. Haar buren zijn verhuisd. De winkels op Plein 1953 zijn er ook niet meer. Ze denk er aan gezellig een kerstplaatje op te zetten of haar boodschappenlijstje te maken.

Ze had vorig jaar een vrouw met een heleboel rokken aan uitgenodigd. Ze had zo’n mooie stem. Hoe bestaat zoiets bij zo’n verlopen uiterlijk. Ze zong ‘Midden in de Winternacht’.
Om 11 uur belde ze aan. Ze deed haar rokken in de was. En stoptev de rokkenvrouw zelf ook onder de douche. Dan rook je tenminste lekker de rollade en niet muffe geur van die rokken.
Feestelijk was het. Ze hadden niet veel gepraat, maar wel veel gezongen. Was haar veel beter bevallen dan met de kinderen.

Ze zou misschien weer op zoek gaan naar de rokkenvrouw.

Morgen ging ze naar het kerstfeest in de Toneelwinkel.