Twee verdwaalde kersthanenkammen in de Baarlandhof

Pendrecht en Zuidwijk, een wereld van verschil. Vooral het winkelgebied. Pendrecht heeft geprobeerd om een winkelplein te maken, maar een beetje winkel weet niet hoe snel ie van het plein af moet komen om zich aan de Slinge in de Krabbendijkestraat, Tiengemetenhof of de Baarlandhof te vestigen. Het wachten is er nog op dat de Plusmarkt de hoofdingang naast de Thuishaven en naast de toegang tot de parkeergarage gaat maken.
Want dat is misschien de succesformule van Zuidwijk. Daar zit een beetje winkel langs de Slinge en je kunt je auto er altijd kwijt. Dus doen veel mensen uit Pendrecht hun inkopen in de wijk ernaast, want ja boodschappen doe je tegenwoordig met je heilige koe, toch?

Maar de luifels van de winkels? Precies allemaal zo’n kersthanenkam.

Er is een verschil. In Zuidwijk branden ze met een ijskoud wit licht, dus voel je de winter en in Pendrecht lichten ze wat geliger op. Doet een beetje warmer aan.

Zou dat het zijn? Pendrecht is misschien ook een wat warmere wijk dan Zuidwijk.

Warm worden kun je ook in De Beweging en dus zorgden de Fysiotherapeuten ervoor dat hun voorgevel ook van die warme kersthanenkammen kregen.

Nou nog van die kersthanenkammen op de Action en de Aldi

en

Plein 1953 inrichten als grote gemeenschappelijke (achter)tuin en klaar is Kees.
Een fietspad erdoor!
Ben je ook van dat gezeur af. Wie gaat er nou met zijn fiets aan de hand een halve kilometer lopen van de Krabbendijkestraat naar het Servicepunt Pendrecht?

En op zo’n binnenterrein heb je geen alcoholverbod nodig, dus zijn we daar ook vanaf en wie weet kan er een keer of 4 per jaar een manifestatie op Pendrecht’s Malieveld van de toekomst georganiseerd worden.