Tweede luidklok opgehangen in de Bavotoren

Dagburgemeester Mario Bosch kreeg ‘s middags een mailtje van een bewoonster van de Kerkwervesingel. Zij had naar buiten gekeken en zag dat de tweede luidklok van de Bavotoren, die gisteren nog op het plateau stond, was opgehangen. Omdat Mario op zijn werk was kon hij geen foto bij daglicht maken dus gaf hij per mail opdracht aan opbouwwerker Rieks Westrik om dat te doen.

De “nieuwe” klok, met de naam GLORIA IN EXCELSIS DEO en gegoten in 1958, is afkomstig van de vorig jaar afgebroken Olvoo-kerk in Zuidwijk. Dankzij sponsoring en particuliere bijdragen is het mogelijk geworden om de klok in de toren te hangen zodat deze ook geluid kan worden. De Olvoo-klok hangt onder de Bavo-klok en nu pas kun je het verschil in grootte goed zien. Omdat de Olvoo-klok kleiner is zal de toon hoger zijn.

Morgen worden in de toren de laatste werkzaamheden uitgevoerd en als alles goed gaat kan iedereen dan weer op de Bavotoren zien hoe laat het is. De nieuwe luidklok en de uurwerken zullen nog officieel worden ingeluid resp. ingewijd, zodra de datum bekend is zal dat in de Activiteitenkalender op deze website worden vermeld.