Tweedehands markt bij Sint Bavokerk

In 1987 werd voor het eerst Pendrecht Open Huis gehouden op het kerkplein. Dit ontmoetingsfeest was in de vorm van een markt omdat dit laagdrempelig is en voor iedereen toegankelijk. Het evenement was een groot succes en werd ieder jaar herhaald, de opbrengst ging naar een goed doel. Helaas was het in 1996 voor de laatste keer op jaarbasis omdat door het teruglopen van het aantal vrijwilligers het steeds moeilijker werd om het te organiseren. Nadien is er nog een enkele keer een tweedehands markt gehouden.

Maar de tweedehands markt is terug van weggeweest! Zaterdag 8 september 2007 om 10.00 uur werd het festijn (letterlijk) ingeluid door het luiden van de kerkklok. Veel van de ingrediënten van toen waren er nu ook: een tweedehands markt, koffie en thee, hapjes en een rad van avontuur. Al snel was het een gezellige drukte op het kerkplein. Ook de Pendrechtse dagburgemeester kwam een kijkje nemen, hij werd al spoedig herkend door de dame bij het rad van avontuur die via de microfoon prompt aankondigde dat er een bijzondere bezoeker op de markt was.

Iemand die er ook tijdens het vroegere Pendrecht Open Huis altijd bij was is Henk Oosthoek (foto rechtsonder) die al zo’n 25 jaar belangeloos pennen graveert. Speciaal voor Mario Bosch maakte hij een pen met het inschrift “dagburgemeester”.
Pastoor Kees Bruin vertelde dat de rommelmarkt voor het eerst sinds jaren weer wordt gehouden. Als het aanslaat is het de bedoeling dat het weer ieder jaar plaats gaat vinden, net als vroeger. De opbrengst van de markt komt ten goede aan de kerk.