Vacature projectleider tutoring Kinderfaculteit

VACATURE PROJECTLEIDER TUTORING KINDERFACULTEIT

Jouw uitdaging

De Kinderfaculteit Pendrecht verzorgt een speciaal programma voor alle 1063 leerlingen van de basisscholen in Pendrecht binnen en buiten schooltijd. De Kinderfaculteit is een programma van de wijkorganisatie Vitaal Pendrecht en functioneert in een dynamisch samenwerkingsverband met de vier basisscholen in de wijk. Stichting De Verre Bergen is de belangrijkste financier van de Kinderfaculteit.

Een belangrijke doelstelling van de Kinderfaculteit is om de leerprestaties van de kinderen in brede zin te verhogen. De meest duurzame effecten zijn te verwachten van activiteiten die zich direct richten op de cognitieve ontwikkeling van leerlingen. Om dit een krachtige impuls te geven start de Kinderfaculteit een tutoringprogramma. Het gaat om een uniek ‘high dosage tutoring’ programma dat in Boston in de Verenigde Staten is ontwikkeld. Voor meer informatie over dit programma zie de website van SAGA Innovations of bekijk het filmpje via deze link.

Voor het ‘importeren’ van het programma en het aanpassen ervan aan de context in Pendrecht, is er een nauwe samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en SAGA Innovations Boston.

Met het tutoringprogramma ontvangen 60 leerlingen uit groep 7 een jaar lang, één uur per schooldag, twee aan twee een intensieve training en leerondersteuning van een eigen tutor. De focus van dit tutoringprogramma ligt op rekenen. Het doel is dat de leerlingen stijgen in hun rekencompetenties, dat zij vooruit gaan in organisatorische vaardigheden en dat hun zelfvertrouwen wordt versterkt.

Jouw functie

Als projectleider (in de Amerikaanse context is dit de ‘site director’) ben je verantwoordelijk voor de vertaling van dit succesvolle en vernieuwende Amerikaanse programma naar de context in Pendrecht. Verder ben je verantwoordelijk voor de werving van zes tutoren, die zich een jaar lang verbinden aan het programma. Daarnaast geef je ook leiding aan deze tutoren. In de praktijk ben je fulltime ‘op de site’ aanwezig voor het versterken van de kwaliteit van de tutoring.

Bij het inwerken hoort een studiereis naar één van de scholen in Chicago, waarbij dit programma is geïmplementeerd om daar de fijne kneepjes van dit specifieke tutoringprogramma te leren van zeer ervaren ‘site directors’.

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar iemand die ruime ervaring heeft op het gebied van rekenen en wiskunde in het basisonderwijs. Daarnaast heb je aantoonbare leidinggevende en -coachingsvaardigheden.

Verder zijn de volgende competenties en vaardigheden van belang:
-Je ziet een uitdaging in het importeren van een innovatief en veelbelovend Amerikaans tutoringprogramma
-Je hebt leidinggevende ervaring en bent in staat aan zes tutoren op een coachende en enthousiasmerende manier leiding te geven
-Je bent comfortabel met het ontvangen van feedback en kan deze op een constructieve manier geven
-Je kunt je goed aanpassen in een basisschoolcontext en hierin opereren (samenwerken met directeuren en leerkrachten en contact met ouders en kinderen)
-Je bent een didacticus en beschikt over ruime vaardigheden om rekenen in het basisonderwijs te kunnen geven
-Je bent pragmatisch, een harde werker, geduldig en evenwichtig
-Je spreekt en schrijft de Engelse taal uitstekend

Ons aanbod

We bieden je de ideale combinatie van een innovatief programma met maatschappelijke betrokkenheid. Je kunt rekenen op:
-Een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
-Een fulltime dienstverband voor de duur van het tutoringprogramma (minimaal een jaar)
-Een solide pensioenregeling
-Een uitgebreide set aan trainings- en opleidingsmogelijkheden om je kennis en vaardigheden te vergroten
-Een pioniersfunctie binnen een internationale samenwerking met SAGA Innovations Boston

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Addie Bergwerff, a.bergwerff@kinderfaculteit.nl, telefoonnummer 06-49896797 of Ikram Adoui, iadoui@sdvb.com, 06-28888715.

Sollicitatie

Als je interesse hebt in deze uitdagende functie, dan nodigen we je uit om je Curriculum Vitae en motivatiebrief te mailen naar a.bergwerff@kinderfaculteit.nl. De sluitingsdatum voor sollicitatie is 17 augustus 2015.