Vakantiedienstregeling RET in kerstvakantie

In de kerstvakantie geldt de vakantiedienstregeling van de RET.
Van maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 1 januari 2016 rijdt de RET vanwege de feestdagen volgens de vakantiedienstregeling. Daarnaast rijdt op 1e Kerstdag de BOB-bus niet en rijdt het openbaar vervoer op Oudjaarsdag tot ongeveer 20.00 uur. Op 1 januari 2016 geldt de zondagdienstregeling.

Ook zijn de openingstijden van de Servicepunten en Servicewinkel in deze periode aangepast.

In verband met Oud en Nieuw worden alle kaartautomaten van de bovengrondse metrostations afgesloten. Op Oudjaarsdag van 15.00 uur tot en met Nieuwjaarsdag 12.00 uur is het niet mogelijk om kaarten uit deze automaten te kopen. Tevens is het niet mogelijk om saldo op de OV-chipkaart te laden. De RET raadt aan om vooraf voor voldoende saldo op uw OV-chipkaart te zorgen.

Traditiegetrouw wordt er op Oudjaarsdag om 00.00 uur ‘s nachts een groot vuurwerk afgestoken vanaf de Erasmusbrug. In verband met de opbouw van het vuurwerk wordt de brug op Oudjaarsdag vanaf 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Hierdoor kunnen de tramlijnen 20, 23 en 25 niet over de brug rijden. Gebruik de metro.

Bus 70 rijdt tijdens de kerstvakantie vijf keer per uur omdat in deze periode veel reizigers van deze lijn gebruik maken.

Voor de vertrektijden van alle lijnen in de kerstvakantie, raadpleeg de website van de RET.