Van stekker tot stopcontact in de Larenkamp

Zaterdagavond 9 november werd de voorste rij van de grote zaal in de Larenkamp bezet door bewoners van Pendrecht. Deelnemers aan de spelletjesavonden in de Open Hofkerk om precies te zijn. In de Larenkamp speelde de Rhoonse Comedie het stuk ‘Van stekker tot stopcontact’ van Mart Moors.

Pendrechtenaar Ewouter Vogel regisseerde het stuk en speelde de rol van Dirk Krassers, die graag het uiterlijk van Quasimodo wilde hebben om indruk te maken op de vrouwen. Plastisch chirurg Marnix kon hem helpen. Ook anderen werden ‘geholpen’ door de chirurg en er ging natuurlijk flink wat mis. De mensen kwamen immers voor comedie.

Ewouter speelt ook mee op de spelletjesavonden en hij zal vast veel reclame gemaakt hebben bij hen. Vandaar het grote aantal Pendrechtenaren onder de bezoekers.

Een groot deel van de kijkers kwam uit Rhoon, uiteraard. Hun burgemeester, Hans-Christoph Wagner van Albrandswaard, zat onder het gehoor in het wijkgebouw van Zuidwijk. Maar ook Zuidewijkers en mensen uit de verre omgeving van de Maasstad wilden het stuk meemaken. Ze kwamen er allemaal niet voor niks. De spelers maakten er een mooie show van en in de pauze kon je ook enveloppen kopen voor de tombola, dus niet alleen lachten, maar ook iets lekkers mee naar huis.

Het stuk van Moors is een echte klucht met de praktijk van de plastische chirurg als de plek waar het allemaal gebeurde. Dokter Marnix weet van wanten en sneed er flink op los geholpen door assistentente Chantal, die ze consequent Dingetje noemt. Haar éne klant is Mimi die voor een liposuctie komt. Het van TV beroemde echtpaar Vreugd is verslaafd aan de plastische chirurgie, Lola wil haar flinke borsten nog een beetje groter hebben, omdat ze in februari naakt in de kalender komt. Een collega van het echtpaar Van Vreugd, Albert Gordon, is heel erg jaloers op hun succes.

Als Chantal koffie morst over de overeenkomst die zij hebben met de dokter ziet hij zijn kans schoon. Dine-Marie van Vreugd krijgt een enorme neus en lange kin en Bastein van Vreugd krijgt borsten en zijn ‘dingetje’ wordt er afgehaald. Hij is dus veranderd in een vrouw en Quasimodo is helemaal weg van protserige acteur eh …. actrice.
Het gaat ook mis met de borst implantaten van Lola Wroeters, maar ja de dokter ziet kans om het vet dat ze bij Mimi wegzuigt in de pin up girl te stoppen.

De klucht werd helemaal mooi toen één van de cameramensen, die de commedia vastlegde op film, met camera en al van zijn tafeltje stortte. De gevatte Ewouter ‘Quasimodo’ Vogel becommentarieerde het voorval vanaf het podium en kreeg de lachers op de voorste rij nog meer op zijn hand.
De show werd hervat en het bleek dat Quasimodo nogal gebukt ging onder zijn te grote bult, Lola, Bastein en Dine-Marie durfden zich niet meer te vertonen.
Mimi was nog de enige die blij was met de liposuctie.

Kortom een avondje lachen in de Larenkamp. De Rhoonse Comedie komt volgend jaar 10 mei 2014 met een volgend stuk terug. En wie weet is ‘Van stekker tot stopcontact’ over niet al te lange op DVD te bekijken.