Veel werkzaamheden aan de riolering in de wijk

In Rotterdam begon men in 2010 met het vervangen van oude riolering. Jaarlijks wordt gemiddeld 40 kilometer riool vervangen. De rioolvernieuwing is hard nodig; in de jaren zestig en zeventig is veel riolering aangelegd die nu bijna aan het eind van de levensduur raakt. Ook in Pendrecht wordt op diverse plekken aan het riool gewerkt.

Stellendamhof en Dirkslandhof
In de Stellendamhof (tot en met 20 november) en Dirkslandhof (tot en met 9 november) wordt momenteel druk onderhoud gepleegd aan het riool.

Tiengemetensingel
Sinds vorige week zijn de rioleringswerkzaamheden aan de Tiengemetensingel begonnen, die tot en met vrijdag 20 november zullen duren. In deze periode is de Tiengemetensingel tussen de Ooltgensplaatweg en de Stellendamhof afgesloten.

Wemeldingestraat
In de Wemeldingestraat en omgeving wordt het riool vervangen en de straat opgehoogd. Deze omvangrijke werkzaamheden begonnen op 1 juni en duren nog tot eind dit jaar. Het werkgebied omvat de Wemeldingestraat, Yersekestraat, Rilland Bathstraat, Stavenissestraat, Hontenissestraat, Kruiningenstraat en Kloosterzandestraat.