Veilige routes en Olympische Vlam in De Echo

In De Echo van woensdag 13 juni 2012 wordt op de voorpagina teruggekeken op de onthulling van de walvis en op de start van de Olympische Spelen van Pendrecht.
Oversteek-heldin Joke Spijkers verricht opening van het ´Blokkiespad´

Veilige routes Pendrecht gereed

De bescheiden verkeersheldin van Pendrecht, Joke Spijkers, heeft de opening verricht van de ‘kindvriendelijke route’ in Pendrecht. Zij onthulde op Plein 1953 het beeld van De Blauwe Walvis,één van de beeldmerken van de veilige routes. De veilige looproute, door de kinderen na een namenwedstrijd omgedoopt tot ‘Blokkiespad’, kon meteen worden verkend.
Al sinds 2005 wordt er door de bewoners, woningcorporatie Woonstad Rotterdam en de deelgemeente nagedacht over het vergroten van de verkeerveiligheid in de wijk, vooral op de schoolroutes.
‘ Oversteek-heldin ‘ Joke hielp sinds 2009 tijdens campagne ‘Pendrecht is goed bezig’ actief mee met het ontwikkelen van veilig oversteekplaatsen.
Het ‘Bokkiespad’ bestaat uit zeven routes en vier eindpunten. Elke route heeft als kenmerk een kleur en het figuur van een zeedier.
Met de onthulling van De Walvis zijn de kindvriendelijke routes nu compleet.

De foto is gemaakt door Rinus Vuik.

Aldus De Echo van 13 juni 2012

Naast het artikel staat ook de aankondiging van Olympisch vuur naar Pendrecht en tegelijkertijd dat de vlam ontstoken is. Het artikel is vast vooraf geschreven en doet alsof het al gebeurd, maar als ze er inderdaad geweest waren, hadden ze geweten dat het vrijdag te hard waaide voor vuur.

Dast ontsteken moet nog een andere keer gebeuren.

Toch leuk al die aandacht!