Veiligheidsaanpak in heel Pendrecht

Tijdens de bijeenkomst over de op handen zijnde veiligheidsaanpak gaf Corina Mieloo van Stadstoezicht een aantal simpele tips die bewoners helpen hun huis beter te beveiligen tegen inbrekers.

Weet u bijvoorbeeld dat een inbreker eerder aan uw huis voorbij gaat als u het licht laat branden? Ook al bent u niet thuis!

Van die dingen vertelde ze en gaf en passant informatie over de verschillende acties die vanaf 14 juli plaatsvinden in Pendrecht. Over het speciale Inbraakpreventie team dat bij alle wijkbewoners langsgaat om tips te geven, een informatiepakket te overhandigen en indien gewenst een afspraak te maken voor de zogenaamde Inbraakpreventie Scan op maat.

Het speciaal geselecteerde team is, op verzoek van burgemeester Aboutaleb, op verschillende plaatsen in de wijk aanwezig met een informatiestand om voorbijgangers tips te geven.

Dat gaat gebeuren op zaterdag 19 juli van 11:00 tot 14:00 uur, op zaterdag 26 juli ook van 11:00 tot 14:00 uur en op woensdag 30 juli van 16:00 tot 19:00 uur.

Samen willen ze ervoor zorgen dat de wijk veiliger wordt!

Iedereen kan meehelpen door buurtgenoten en buren te informeren over de simpele maatregelen, die ook zij kunnen nemen.

1. Doe ramen en deuren op slot

2. Zorg voor verlichting/een-bewoonde-indruk als u niet thuis bent

3. Plaats waardevolle spullen uit het zicht

4. Zet ladders en vuilcontainers uit de weg en vast

5. Niet thuis? Vraag buren op te letten