Verbouwing Kinderfaculteit begonnen

Aan de buitenkant van de voormalige Bibliotheek Pendrecht aan Plein 1953 nummer 192 is weinig te zien, maar eenmaal met je neus op het raam kun je zien dat de verbouwing begonnen is.
In de voormalige Bibliotheek Pendrecht komt de Kinderfaculteit.

De verbouwing is inmiddels begonnen. Aan de buitenkant zie je dat niet meteen. Het valt nu nog niet op.

Druk je je neus tegen het raam en kijk je naar binnen dan zie je dat de muren weggehaald zijn. Er is al het één en ander gedaan om zaaltjes aan te leggen om de lessen van de Kinderfaculteit plaats te laten vinden.

Lessen? Op een faculteit noem je dat toch colleges?
Er komen in het gebouw 9 groepsruimten en één centrale ruimte. In die groepsruimten komen 8 collegezalen. Eén van de ruimten wordt het kantoortje van Vitaal Pendrecht.

De buitenruimte voor de bibliotheek wordt ook ingericht voor de Kinderfaculteit. Daarmee krijgt het gebouw een aantrekkelijke uitstraling.

De colleges van de Kinderfaculteit beginnen 3 maart. Er wordt tijdelijk van diverse ruimten in de omgeving gebruik gemaakt.

Dat zijn de Toneelwinkel, het Servicepunt Charlois Zuid en het Museum Pendrecht. In mei zal de verbouwing klaar zijn en verhuizen die colleges naar de Kinderfaculteit op nummer 192.

De sportcolleges worden in de sportzalen gegeven en die zullen daar ook blijven.

Op 3 maart doen er al 400 kinderen mee aan de Kinderfaculteit.