Vitaal Pendrecht ook langs het Levenspad

Er zijn weer 38 wilgen langs het Havenspoorpad geadopteerd in het kader van de actie Charlois BOOMing. De actie ging in maart van start. De deelgemeente wil met de actie zorgen voor 1000 extra bomen in de deelgemeente.
Een onderdeel van de actie is het Levenspad langs het Havenspoorpad. Het Levenspad wordt gevormd door 275 wilgen. Deze wilgen staan al enige tijd langs het Havenspoorpad en kunnen door Charloisers geadopteerd worden ter nagedachtenis van een familielid, een goede vriend of om een heugelijke gebeurtenis te onderstrepen.

Op dinsdag 14 juni werden 38 nieuwe gedenkplaatjes voor de bomen geplaatst.

Voorzitter van de deelgemeente, Ed Goverde, en portefeuillehouder, Alaattin Erdal, overhandigden de gedenkplaatjes en de oorkondes aan de aanvragers, die verzameld waren in Restaurant Vrijenburg aan de Vrijenburgweg 2.

Onder hen waren Marja Rutteman, haar dochter Simone en haar moeder om een gedenkplaatje voor Simon Rutteman aan te brengen. Simon was de vader van Marja en net als andere families adopteerden zij een wilg ter herinnering aan hem. Ed Goverde adopteerde zelf, net als Alaattin Erdal overigens, een boom. In zijn geval ging het om zijn ouders te gedenken.

Maar zoals gezegd kon ook een heugelijk feit genoemd worden. Zo werd er bijvoorbeeld een gedenkplaatje vastgeschroefd om het ontstaan van Vitaal Pendrecht op 19 december 2003 in de herinnering te roepen.

Er komen nog meerdere ronden en bewoners van Rotterdam-Charlois die ook een wilg willen adopteren, kunnen zich opgeven via 010 42 85 100 of via mijnboom@charloisbooming.nl.

De vertegenwoordigers van de deelgemeente onderstreepten dat zij Rotterdam-Charlois nóg veel groener willen maken. Vooral dat deel van de deelgemeente dat ten noorden van het Zuiderpark ligt kan volgens het dagelijks bestuur van deelgemeente Charlois best nog een aantal bomen gebruiken. Zij riepen de aanwezigen op als ze kennissen hebben in dat deel hen aan te moedigen met plannen te komen voor extra bomen om het streefgetal van 1000 vol te maken.

Na het overhandigen van de gedenkplaatjes en de bijbehorende certificaten gingen de adoptienemers op pad om de plaatjes op te schroeven. De geadopteerde wilgen naderen Pendrecht, maar het naamplaatje met Vitaal Pendrecht erop moet je toch ten zuiden van Zuidwijk zoeken. In het verlengde van de Meyenhage om precies te zijn. Er zijn dus nog behoorlijk wat bomen die geadopteerd kunnen worden willen alle 275 wilgen tot aan de Krabbendijkestraat voorzien zijn van een gedenkplaatje.