Vitale WereldVrouwen gaan van start in Zijpe 12

De ruimte aan Zijpe 12 is netjes opgeknapt en er is een scheidingswand gemaakt met de winkelruimte van nummer 13. In die ruimte komt Alsare met een taalontwikkelingsproject. Ook die ruimte kan als dat nodig is gebruikt worden voor het vrouwenhuis van de Vitale WereldVrouwen.

Onlangs werden de spulletjes gekocht bij Ikea. Het meeste is inmiddels in elkaar gezet. Nog niet alles is klaar, maar toch ….

Maandag 2 augustus vond de onofficiële opening plaats. Om 17:00 uur ging de deur open en werd er genoten van allerlei etenswaar, die meegenomen was.

Onofficieel? Ja de officiële opening zal ergens in oktober plaatsvinden en daar willen de Vitale WereldVrouwen iets bijzonders van maken.

Nu gaat het vooral om goed te weten komen wat de vrouwen van Pendrecht willen doen in het vrouwenhuis.

Voor Elly Pesik is dat eigenlijk nauwelijks een vraag. Zij maakte samen met haar Ruud een gedicht en deed er een leuk bloemetje bij:

Voor de Pendrechtse Vitale WereldVrouwen
Onofficiële opening op 2 augustus 2010

“Dit huis is een huis waar de deur openstaat
waar zoekers en zieners, genood of gekomen
hun harten verwarmen
van toekomst gaan dromen,
waar in wat hen drijft tot herkenning gaat komen
de vonk van de Goedheid in hun binnenste slaat”

Met hartelijke felicitaties van Ruud & Elly Pesik – Douwes

Cor Vos fotografie legde het hele gezelschap, initiatiefnemers en bezoekers, nog even digitaal vast in opdracht van de deelgemeente Charlois.

En dagburgemeester Mario Bosch was er ook. Dat gaf er toch een beetje een officiëel tintje aan. Hij ging op de foto met de vrouwen die het intiatief namen tot het vrouwenhuis. Dat kan alleen bij de onofficiële en de officiële opening. Verder wordt het echt een vrijplaats voor de vrouwen van Pendrecht.

Donderdagmorgen om 9:00 uur start er al een informatiebijeenkomst van Dona Daria over actief burgerschap.

Dona Daria is een Rotterdams Vrouwenproject en ook Mirjam Klein en Lilach Bos van Projects in Movement gaan de Pendrechtse vrouwen op weg helpen.

Over niet al te lange tijd moeten de Vitale WereldVrouwen zelf de deur van het vrouwenhuis open houden.

Vitaal Pendrecht wenst het vrouwenhuis alle succes toe!