Voetbaltoernooi op de Ooltgensplaatweg met TOS

“Beste mensen,

Schrijft Peter van Gelderen enthousiast over een activiteit die er vorige week woensdagmiddag was op het speelveld aan de Ooltgensplaatweg/Abbenbroekweg.

en hij vervolgt:

“Onder aanvoering van voorman Habib heeft een TOS-team, dat verder nog bestond uit CIOS-stagiair Eric en jongerenbijbaners Ajoub en Onur, afgelopen woensdagmiddag een klein voetbaltoernooitje gehouden op de Ooltgensplaatweg. Er waren zo’n veertig jongens die meededen. Waarom een voetbaltoernooi? Je zou kunnen zeggen ‘omdat daar veel meer bij komt kijken dan alleen voetballen’. De jongens moeten zelf een team samenstellen en bepalen wie welke positie in het veld heeft en dus onderhandelen en samenwerken. Ze leren omgaan met regels. Ze leren omgaan met winst of verlies. Ze zijn sportief bezig en bewegen goed, het is goed voor hun motorische ontwikkeling. Je zou er zomaar een beleidsnota mee kunnen vullen……. Of zou het ook gewoon gaan om spelplezier, lekker buitenspelen, de aankomende zomervakantie vast een beetje met elkaar vieren en vooral heel veel lol maken met elkaar? Dat laatste is zeker gelukt, kijk maar naar de foto’s. Die wilde ik jullie niet onthouden. Je wordt er gewoon vrolijk van.

Voor TOS zijn nu de Beachweken begonnen. Als je zin hebt om te komen kijken, ben je van harte welkom. Deze week zijn we te vinden op Plein 1953 in Pendrecht en op het Amelandseplein in Carnisse. Volgende week zijn we op het Hijkerveld in Zuidwijk en op het Verschoorplein in de Tarwewijk en in de laatste week van de zomervakantie zijn we van 8 t/m 12 augustus te vinden op het Karel de Stouteplein.

Verder wens ik een ieder vast een pretige vakantie!

Met vriendelijke groet,

Peter van Gelderen
Directeur Thuis Op Straat Charlois”