Voorbereidingen voor theater Wunderbaum

Theater in de wijk? In Pendrecht is dat geen uitzondering meer. In 2001 werd er opgetreden door gezelschappen in het kader van het 100-jarig bestaan van de woningwet. ‘Van Pendrecht tot Pendrecht’ heette het programma. En dat jaar werd er begonnen in een tent op de plek waar nu de grote foto’s van Pendrecht is Goed Bezig staan. In april om precies te zijn en in september werd de herdenking afgesloten met het stuk ‘De Straat’ van Theater in Feite in de Stellendamstraat.

Vorig jaar werd er in de Kruiningenstraat nog opgetreden tijdens de reünie van bewoners uit die straat in november.

Het Pendrecht Theater moet natuurlijk in dit verband ook genoemd worden. Vanaf 2005 zijn er veel prachtige theaterstukken gemaakt van, voor en door bewoners.

Er komt een nieuwe vorm. Het stuk ‘Natives’ van het theatergezelschap Wunderbaum gaat van 9 september tot en met 9 oktober in de wijk spelen en wel in de Hontenissestraat. Nou, ja niet in de straat, maar vanuit het woonblok gericht naar het binnenterrein. Het podium komt op de eerste verdieping en op het binnenterrein wordt een tribune gebouwd voor ongeveer 100 toeschouwers.

Nadia Aghris en Ben Dos Santos van Woonstad Rotterdam gingen even een kijkje nemen naar de stand van zaken. De sloper is nu druk bezig om de speelvloer klaar te maken en straks wordt er vast nog meer zichtbaar van het theater in de buurt.

In de Activiteitenkalender van deze site staat op 9 september meer informatie over het stuk ‘Natives’ van Wunderbaum.