Waar is pelgrim Tjark?

Hij zit bij verkiezingen altijd op een stembureau in Pendrecht. Dus de verwachting was dat hij ook bij het setmmen op 2 maart 2011 voor de Provinciale Staten op een stembureau in de wijk zou zitten. Misschien wel met zijn pelgrimsattributen bij zich. Maar dat lukte helaas dit jaar niet. Helaas, ja, want het zou toch mooi zijn als hij tijdens zijn zoektocht naar de Ziel van Pendrecht de politieke voorkeur van de Pendrechtenaren van dichtbij zou kunnen waarnemen. Welk stembureau je ook uitkoos in de wijk, geen Tjark.
Was hij soms geschrokken van zijn grote portret in de wijk en was hij uitgeweken naar elders in Rotterdam.

Hij is toch steeds een enthousiast lid van het personeel bij een stembureau. Dat enthousiasme is nodig, want het is een lange zit zo’n dag. En op sommige bureaus duurt het lang voordat er weer een stemmer komt.
Maar bij welk, oh welk bureau zou Tjark zich verstopt hebben?

De zoektocht naar de pelgrim ging langs de Essalaam moskee. Moskeeën zijn tenslotte ook plaatsen waar pelgrims zich ophouden. En bij de Dordtselaan staat een energiegebouwtje met schilderingen die ook doen denken aan Bijbelse plaatsen. Ook iets waar pelgrims langs gaan.

En jawel hoor op stembureau 331 in gebouw Kamelia in Bloemhof zat de vrolijke Pendrechtenaar als vice-voorzitter achter de tafel.

Hij was niet gevlucht en was ook niet echt geschrokken van zijn portret. Eigenlijk vindt ie een maand maar een beetje aan de korte kant. Het liefst zou ie zijn portret nog veel langer het Metrostation Slinge zien opvrolijken.

Nou wie weet?

Er werd hem snel een interviewtje afgenomen. Het resultaat is binnenkort op deze site te zien.

En morgenavond om 19:00 uur is hij vast te vinden in het Pendrecht Museum wanneer Sedat Atacan en Zeki Baran over hun pelgrimstocht naar Mekka zullen spreken.

De beide pelgrims nemen dan de attributen van Tjark over en gaan ermee naar de Sint Bavokerk op zondag 6 maart.