Waarom lopen de Bavoklokken nog niet?

Technisch is alles klaar maar een schoonheidsfoutje in de letterlijke betekenis van het woord is de oorzaak dat de klokken nog stilstaan.
Alles is klaar en de verlichte uurwerken zijn prachtig om te zien maar de klokken staan nog steeds stil. De reden is een storende kast die naast de kleine luidklok hangt, vanaf de kant van de Kerkwervesingel is dat het beste te zien.
Het is een lelijk gezicht en daarom wordt begin volgende week bekeken of daar nog iets aan gedaan kan worden. Voor sommigen is de vertraging een teleurstelling maar ach, de klokken hebben járenlang niet goed gelopen dus wat maakt die paar dagen nou nog uit?

Over klokken gesproken: in het AD van gisteren stond een opmerkelijk bericht over de luidklok van de kerk in Zuidland. De klok had al weken niet gebeierd en ten einde raad liet men een monteur komen van Koninklijke Eijsbouts, dezelfde firma die ook in Pendrecht is geweest. Die had de oorzaak heel snel gevonden: een schakelaar die op “uit” stond! De autorit Asten – Zuidland v.v. heeft waarschijnlijk langer geduurd dan de tijd om het euvel te verhelpen…