Wat gaan ze hier doen?

Wat gaan ze hier doen? Klonk het een beetje wanhopig in de mail van Mario Bosch, de dagburgemeester. Alle straten worden zo’n beetje opengelegd en nu ook de hem zo dierbare Sliedrechtstraat, waarover wijkzanger, Armando Monsanto zo’n mooi nostalgisch lied schreef.

Bewoners van die straat, zoals Ida Maes, weten wel waarom. Het wegdek had iets van een route door Tibet of over de Andes. En er lag aan de zuidkant ook zo’n rare dubbele stoeprand.

Het werd eindelijk eens tijd om dat aan te pakken. Er komen volgens Ida ook nog nieuwe buizen onder de straat. Dus het wachten is nu op een nieuwe lofzang van Armando Monsanto op de nieuwe Sliedrechtstraat.

Dubbele stoep? Ergens op een heel andere plek ligt ook zo’n opstap in het trottoir en het toeval wil dat Johan Bos, geen familie en van de armere tak, want de ch is er afgewaaid, deze morgen iets heel naars overkwam. Hij schreef erover op zijn facebookpagina:

“wat een sukkel, zie ik een dubbele stoep niet en struikel erover. Met een klap val ik tegen een windscherm van café Goof Meijer in Pendrecht. Kapotte knie, zere ribben, telefoon uit elkaar en geschaafd. Fijn dat mensen uit het café me overeind hielpen en erg bezorgd waren. Het is dat het nog betrekkelijk vroeg was en ik nog wat mensen wilde bezoeken anders had ik een flinke borrel genomen voor de schrik. Nu maar hopen dat ik morgen nog kan lopen en niet al te stijf ben!”

Johan sterkte want er komen nog drukke dagen voor je. De pastor van de Open Hofkerk is immers jarig zaterdag en heeft als zijn gemeenteleden uitgenodigd om dat met hem te vieren en als het hem lukt wil hij ook ‘s avonds nog naar de iftar-maaltijd in het Turks Huis.