Wereldkeuken in Pendrecht

Vrijdag gaat Jeffrey’s Fastfood aan de Krabbendijkestraat open. Het Winkelcentrum Pendrecht en Vitaal Pendrecht gaan een welkomstcadeautje bij meneer Hung brengen.

Maar er wordt niet op alle fronten positief gedacht over de komst van een nieuw restaurant in de wijk. Neem nou onderstaande reactie:

Binnenkort opent in de Krabbendijkestraat een Chinees, Surinaams, Thais, Antilliaans, Caribisch, Cubaans (en wat nog meer) afhaalrestaurant. Op Japan na is de wijk Pendrecht de eerste wijk in Rotterdam waar dan de gehele wereldkeuken zijn intrede heeft gedaan.

Het is al eerder vermeld dat men in Pendrecht op 9 plaatsen brood kan kopen maar de volgende opsomming laat u zien dat uw dagelijkse thuis klaargemaakte potje tot het verleden kan behoren.

We maken nu een culinaire wandeling door de wijk.

We beginnen bij Chicko fried chicken in de Krabbendijkestraat met zijn kipspecialiteiten.
We steken de straat over want op de hoek van het Plein 1953 zit Vishandel de Oceaan met een groot assortiment visschotels en visspecialiteiten.
Een paar winkels verder bij bakker Berkel koffie enz. met zijn topkwaliteit saucijzenbroodjes, oliebollen en tosties
We vervolgen onze weg om de hoek bij Rawza bakkerij met een groot aanbod in Turkse specialiteiten.
Aan de overkant van het plein zit Dem Dem met het bekende snackgebeuren van overwegend Turkse en mediterrane hapjes.
We gaan links nog even de hoek om bij pizza Mario een keus te maken uit het talrijke aanbod uit de beroemde Italiaanse keuken.
We zijn er nog niet want in de 2 café’s aan de Slinge serveert men u soep een omelet en biefstuk brood.
Verder op de Slinge bij bakker Klootwijk, inmiddels gespecialiseerd in een behoorlijk assortiment in de categorie gezonde belegde broodjes.
Aan de overzijde zijn de broodjes haring bij Toon Hoek niet te versmaden
Even verderop bij Hans een enorme verscheidenheid aan snacks.

Zijn we er al, nee natuurlijk niet, we gaan nog even naar het “buitengebeuren” want op de Zijpe zit chinees afhaalcentrum Pak Kai, bij metrostation Slinge döner kebab Ari en als klap op de vuurpijl, natuurlijk Restaurant de Zuiderkroon op het Vlissingenplein waar men u al een prima maaltijd voorschotelt voor slechts € 5,95.

Wanneer kunnen we de Japanner verwachten met zijn sushibar??

Na deze opsomming kom je toch niet meer in je eigen keuken.

Of is deze reactie nou juist positief bedoeld? Gaat ie de kant op van Pendrecht Wereldwijk? Gaat Pendrecht zich meten met de Witte Withstraat?

Wie gaat er reageren op deze kwestie? Maak gebruik van de reactiemail van deze site. Die is ervoor!