Werken aan Dirk

Coen Veldhoen maakte een paar foto’s van het enorme drukke werk dat er verricht wordt in de ruimte van de voormalige Plusmarkt Pendrecht.

Dagelijks en soms tot laat in de avond wordt er gewerkt om de supermarkt op 19 januari 2014 om 12 uur officieel te openen.

Het hele binnenwerk ging eruit en er kwam een grote unit op het dak. Inmiddels worden ook de muurtjes neergezet.

Coen merkte ook op dat de werkmensen bevoorraad werden.

Hij noemt haar een marketentster. Dat is een wasvrouw bij het leger. Of deze ook verschoning bij zich heeft voor de mensen binnen?

Ze moet in ieder geval wel bellen om de zaken aan te kunnen reiken.

Een andere Pendrecht-watcher, de dagburgemeester, merkte in de zijlijnen op dat alle Bas van der Heijdens en Dirk van den Broeken en Digrossen, die bij de Detailresult Groep horen, voortaan allemaal de naam DIRK gaan dragen.

Hij voorspelt dus dat er DIRK op de supermarkt aan Plein 1953 komt te staan. Dirk van den Broek opende in 1942 zijn eerste winkel in Amsterdam en is volgens de Detailresult Groep de bekendste naam. Alle zaken hebben de afgelopen jaren al hetzelfde uiterlijk en assortiment gekregen. En dat wordt voortgezet in het voeren van eenzelfde naam.

Dirk van den Broek telt 50 winkels en is de grootste, Bas van der Heijden telt 31 winkels en Digros heeft 17 winkels in de bollenstreek. Dirk zit vooral in Amsterdam en omgeving. Bas in Rotterdam. Ook de Dekamarkt hoor bij deze groep. Hun marktaandeel is 4% en dat is om een vergelijking te maken ook weer niet zoveel.

Albert Heijn is immers de marktleider met 33% en om in Pendrecht te blijven de Aldi heeft zo’n 7,6%

Hoe dat straks in Pendrecht gaat werken? Wie zal het zeggen?