Wijkschouwers voeren hun maandelijkse inspectie uit

Ans van de Wijdeven, Riet Ferdinandusse, Rineke de Graaf, Bep van Krimpen en Henk Postmus waren er afgelopen woensdagmorgen klaar voor: de wijkschouw van de maand juli. Iedere maand is er een zogenaamde ‘productnormeringsschouw’ door een deel van de wijk. De wijk is voorzien van vaste schouwpunten. De bewoners maken uit of die plek een 1, een 2, een 3, een 4, of een 5 krijgt voor punten zoals het straatmeubilair, onkruid, zwerfvuil, bestrating enzovoorts. De medewerker van Stadsbeheer slaat de cijfers op in een schema. Je krijgt op die manier inzicht in de effectiviteit van het werk van diensten of bedrijven die de openbare ruimte onderhouden. Je beoordeelt hun product.

De schouwers vonden het dit keer een gezellige en ook vlotte schouw. Aardige wijkbewoners en een al even aardige stadsbeheerder. Aardig? Ja dat wel, maar ook kritisch als het gaat om het onderhoud van de wijk. De medewerker van Stadsbeheer ging kort na de schouw op vakantie overigens. Gezien het resultaat gunnen de bewoners hem dat van harte.

En onderweg kwamen ze ook nog ex-opbouwwerker Rieks Westrik tegen die het gezelschap op de foto zette.

Op woensdag 19 augustus is de volgende schouw. Zin om mee te gaan? Meld je dan die dag om 10.00 uur bij de PIT010 Campus op Plein 1953 nummer 63.