Wild West taferelen in Pendrecht

Bij metrostation Slinge vond vanmiddag weer eens een schietpartij plaats. Op het plein werd iemand in zijn been geschoten en bij de Melissantstraat werd nogmaals geschoten, dit keer door de politie om de gevluchte daders in te rekenen.
Rond 13.30 uur vloog de traumaheli over Pendrecht maar werd al snel weer gecanceld omdat het slachtoffer nog aanspreekbaar was. Hij ging zelfs lachend de ambulance in. Plaats delict was het plein naast Doner Kebab Ari. Rondom de eettent werd een gedeelte afgesloten met politielint door agenten in kogelvrije vesten. Het publiek stroomde toe, net als de persfotografen. Overal in de wijk reden politiewagens rond op zoek naar de gevluchte daders die in een rode auto zouden rijden.

Plots riep een agent met zijn telefoon of portofoon in de hand “Er wordt geschoten!!”. Enkele politiewagens raceten weg met zwaailichten en loeiende sirenes, waarop ook het publiek en de persfotografen het op een rennen zette.

Bij de kruising van de Slinge (secundair) met de Melissantstraat had de politie waarschuwingsschoten gelost. Er stonden politiewagens en veel agenten in de schiethouding met getrokken pistolen, richtend op een rode auto. De bestuurder reageerde namelijk niet op de stopinstructie van de politie, waarop de waarschuwingsschoten werden gelost. De bestuurder en de twee inzittenden stapten hierop alsnog uit de auto waarna zij werden gearresteerd. Ook net in de Melissantstraat zelf werden twee verdachten in een andere rode auto midden op straat onder schot gehouden en meegenomen.

De politie gaat aan de hand van camerabeelden, sporenonderzoek en getuigenverklaringen uitzoeken wie de dader of daders zijn.

De derde foto hiernaast zou niet misstaan als het visitekaartje van Pendrecht: twee agenten in kogelvrije vesten met op de achtergrond de kreet ‘Pendrecht is goed bezig!’ van een imagocampagne uit 2009.

Op de volgende regionale en landelijke nieuwssites zijn nog meer berichtgeving en foto’s te vinden:

De arrestatie gefilmd: http://www.rijnmond.nl/nieuws/30-12-2013/video-gewonde-bij-schietpartij-metro-slinge

http://www.rijnmond.nl/nieuws/30-12-2013/gewonde-bij-schietpartij-metro-slinge

http://nieuwsopbeeld.nl/2013/12/fotos-man-gewond-na-schietpartij-bij-metrostation-slinge-rotterdam/

http://www.mediatv.nl/2012/nieuws/10242/Man_in_been_geschoten_bij_metrostation_Slinge.html

http://www.dichtbij.nl/rotterdam-centrum-noord/112/artikel/3299783/gewonde-na-schietpartij-bij-metrostation-slinge-update.aspx

http://www.hartvannederland.nl/nederland/zuid-holland/2013/gewonde-na-schietpartij-slinge/

http://112-rijnmond.nl/2013/12/30/gewonde-en-aanhoudingen-bij-schietpartij-slinge-rotterdam/

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3569671/2013/12/30/Gewonde-na-schietpartij-op-de-Slinge-in-Rotterdam.dhtml

http://www.ginopress.nl/2013/12/politie-lost-schoten-na-schietpartij-met-gewonde-slinge-rotterdam/