Winkeliers schouwden met bewoners, politie en deelgemeente

Alle deelnemers van de schouw op donderdagavond werden voorzien van een formulier, waarop op- en aanmerkingen gemaakt kunnen worden over wat men opvallend vond.

Geen grote groep, maar wel een heel deskundige. Carla van Houten, de voorzitter van de winkeliersvereniging was er als altijd bij. En vlak ook de bewoners van het plein niet uit. Zij kijken er immers dagelijks op uit.

Bovendien staan er veel camera’s op en rond het plein en daar weet de buurtagent weer alles van. Hij heeft zich hard gemaakt om die camera’s er te krijgen en weet ook hoe het uitlezen gaat. Ook weet hij wat er daarbij opvalt.

Er staan in ieder geval een aantal nieuwe bomen op Plein 1953 en het beginpunt van de Kindercampus Pendrecht, de walvis, nadert ook zijn voltooiing. Het beton dat onlangs gestort is moet nog even uitharden en dan kan het element geplaatst worden.

Er wordt ook gesproken over een officiële inwerkingstelling van het water dat dan over of uit die walvis gaat stromen.
Walvissen moet je immers nathouden. Dat zie je vaak gebeuren als er van die reuze vissen stranden ergens op de wereld op het strand terecht komen.
En …… deze walvis is duidelijk gestrand en wordt hopelijk een attractie voor Plein 1953, dat weer een bruisend hart van de wijk moet worden.