Winst Holland’s Got Talent grote verrassing’

Op de site van Radio Rijnmond staat het volgende bericht:

‘Winst Holland’s Got Talent grote verrassing’

Rotterdammer Léon Lissitza, die afgelopen weekend de finale van Holland’s Got Talent won, is maandagmorgen nog aan het nagenieten. “Ik ben er ontzettend gelukkig mee, het was een ontzettende verrassing”, zegt de 81-jarige zanger van Spaanse afkomst.

Met een eigen versie van het bekende She van Charles Aznavour liet Lissitza zijn acht medekandidaten achter zich. Hij is de oudste winnaar tot nog toe van de talentenjacht, die dit jaar voor de zevende keer werd gehouden door RTL4.

Als kleine jongen wist Lissitza al dat hij naar het conservatorium wilde. “Wil je honger lijden?”, vroeg zijn vader hem toen. Lissitza luisterde naar de waarschuwing en werd jurist, maar zijn liefde voor de muziek bleef.

Zijn hoge leeftijd zegt wat hem betreft niet veel. “Mijn boodschap aan oudere mensen: het lichaam is oud, maar de geest is jong. Laten we genieten.”

Via deze link ga je naar de website van Radio Rijnmond en kun je het item horen en er ook beelden bij zien. Op de beelden krijgt León bloemen uit handen van Joop Brands van het Operakoor Rotterdam. Joop is trouwens ook een fenomeen. Zingen is ook voor hem zijn lust en zijn leven. Je kon hem dat ook horen doen in zijn bloemenzaak aan de Crooswijkseweg.