Wordt Mimount Hammouche, de eerste vrouwelijke burgemeester van Rotterdam?

Ze is een ondernemende moeder, want stilzitten is er haast nooit bij. Misschien komt ze alleen op die stoel van de burgemeester tot rust. Zou zij ……
Pendrecht heeft een dagburgemeester en een nachtburgemeester. Maar zo te zien is er nog ééntje onder de bewoners, die zich warm loopt voor een hoge functie in de stad.

Afgelopen week kwam ze drie keer haar jongste zoon Mounir naar de Kinderfaculteit brengen. Mounir is de jongste acteur in het theaterstuk Scrooge. Hij probeert aan het begin van het stuk de gierige pandjesbaas kaarten aan te smeren. De opbrengst is voor kinderen in Afrika. Die hebben helemaal niks.

Hij komt in het stuk een aantal keren terug en ja hoor de buurvrouwen van Scrooge willen wel kaarten van hem kopen. Zij vinden ze zelfs mooi. En bewonderen de jongen om wat hij doet voor zijn medemens.

In werkelijkheid is Mounir ook een sociaal kind. Misschien komt dat door de liefde en aandacht die zijn moeder Mimount hem geeft. Mimount is in de wijk actief op allerlei terreinen. Op zondag is zij de coördinator van de colleges op de Kinderfaculteit. Daarna doet ze aan hard lopen en heeft ze ook een baan bij een school in Bloemhof.

Laatst was ze met haar collega’s op het Stadhuis. Een andere Pendrechtenaar, Gerard Smulders, werkt daar als bemiddelaar tussen het college van Burgemeester en Wethouders en bewoners in de stad. Gerard liet de projectleiding van de Kinderfaculteit het Stadhuis zien.

Toen ze in de Raadzaal kwamen kon Mimount het niet nalaten op de stoel van haar voorbeeld en streekgenoot Aboutaleb te gaan zitten. Ze zette er meteen een bestuurlijke blik bij. Ze heeft in het nabije verleden al een keer aangetoond een goede voorzitter van een buurtcollege te zijn.

Zou zij straks de voorzittershamer van Ahmed Aboutaleb overnemen. En nadat Rotterdam de primeur had een burgemeester met Marokkaanse achtergrond te hebben overgaan naar een volgende primeur: een Marokkaanse vrouw als burgemeester.