Zondagmiddagmuziek met het NEVA-ensemble uit Sint Petersburg

Zondagmiddag 23 december is het volgende concert in het kader van de Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk. Het concert begint om 15:00 uur.
Zondagmiddagmuziek Open Hofkerk

Zondag 23 december
is het NEVA-ensemble
uit Sint Petersburg
weer voor een concert
in de Open Hofkerk.

In 2010 was hun concert een groot succes. Met een mix van Russische kerkmuziek en volksmuziek, in december aangevuld met kerstrepertoire brengen ze weer mooi programma mee naar Pendrecht.

Via deze link is een verslag na te zien van het concert van het Neva Ensemble op 12 december 2010 in de Open Hofkerk.

Het concert op zondag 23 december 2012 begint om 15:00 en is gratis toegankelijk.
Het Neva-ensemble leeft (deels) van het geven van zulke concerten dus na de dienst is er een collecte voor het ensemble.

Ook zijn er CD’s te koop.

Iedereen is weer van harte welkom!
Het is het meer dan waard dit concert mee te maken.

Vooral omdat het het enige optreden van het NEVA ensemble in Rotterdam is uit de reeks van 80 concrten die zij in Nederland geven tijdens dit tournee. Het ensemble bestaat uit 5 professionele zangers o.l.v. dirigent Vladimir Matygulin.

Het ensemble wordt begeleid door pianiste Valerya Matygulina.
Alle zangers studeerden in Sint Petersburg en zijn begonnen als jong talent. Zij hebben een grote staat van dienst met concert- en opera-uitvoeringen.

De leden zijn:
Irina Shasheva – sopraan
Ekatarina Alabina – mezzosopraan
Vladimir Matygulin – countertenor
Dmitri Taneev – bariton
Andrey Kurilov – profundo bas

Het wordt volop genieten van het inmiddels fameuze NEVA-ensemble. Het ensemble is gespecialiseerd in het zingen van Russische kerkmuziek. Voor de pauze hoort u liederen van Russische componisten en bekende klassieke werken.
Na de pauze vermeldt het programma beroemde liederen uit de Russische folklore. Ook worden romances en operafragmenten uit het licht klassieke repertoire ten gehore gebracht.

Het NEVA-ensemble heeft zich als zanggroep een techniek eigen gemaakt, die uitmunt in vocaal evenwicht. De eigen interpretatie van de Slavisch-Russische muziek wordt dan ook overal hogelijk gewaardeerd. Een combinatie van technisch meesterschap en emotionele betrokkenheid maakt hun optredens telkens weer tot een prachtige en ontroerende belevenis. Het is ongetwijfeld een bijzondere gebeurtenis voor de concertbezoeker.

De kerk is open vanaf 14:30 uur en het concert begint om 15:00 uur.

De toegang is gratis.

Na afloop van het concert houden de leden van het ensemble een schaalcollecte bij de uitgang.

In de pauze is er koffie en thee en kunt u elkaar en de musici ontmoeten.