Zonder Eten naar Bed – De Hartelborgt woensdag 7 maart 19 uur

Zonder Eten naar Bed een programma van Radio Rijnmond liet zich woensdag 7 maart opsluiten in de Hartelborgt. De jeugdgevangenis in Spijkenisse is een hoog, grijs gebouw met betonnen muren waar je niet zomaar overheen kunt. Yvon uit Pendrecht wees op dit programma en Ook MIJN wijk plaatste een link naar de uitzending om het terug te horen.
Woensdagavond 7 maart 2012 ging Radio Rijnmond naar De Hartelborgt en Yvon uit Pendrecht zei dat tegen een aantal mensen van Vitaal Pendrecht en zei erbij ‘Dan moet je luisteren hoor!’

Volgende week woensdag 14 maart is het vervolg op Radio Rijnmond.

En jij kunt nu ook luisteren naar de eerste aflevering via ‘ook MIJN wijk’:

Waat gaat het om?

Van 19:00 tot 20:00 uur ging Paul Verspeek met het programma Zonder Eten naar Bed het wekelijkse opvoedprogramma van Radio Rijnmond achter de tralies van de jeugdgevangenis De Hartelborgt.

Wij vragen ons af wat er zich achter die hoge muren afspeelt. Wat voor jongens zitten hier? Moet je streng straffen of is het personeel daarbinnen ook bezig met opvoeden? En valt er nog eer te behalen aan pubers die roven, dealen of verkrachten? Paul Verspeek praat achter het prikkeldraad met gevangenispersoneel en jonge criminelen over opgroeien in gevangenschap.

Het programma is het eerste deel van een tweeluik. Ook volgende week zijn we te horen vanuit De Hartelborgt in Spijkenisse.

Luister hieronder naar aflevering 113 van Zonder Eten naar Bed vanuit de Hartelborgt in Spijkenisse:

Via deze link: