Aankomst deelnemers Karel de Stoutetour in Pendrecht

Aan het einde van de middag is het nog steeds druk op het Fitfestival (zie het vorige bericht) en dat had een reden: de wielrenners die meedoen met de Karel de Stoutetour van Brugge naar Charlois zullen hier aankomen en daarna worden gehuldigd.
Aan het einde van de middag is het nog steeds druk op het Fitfestival (zie het vorige bericht) en dat had een reden: de wielrenners die meedoen met de Karel de Stoutetour van Brugge naar Charlois zullen hier aankomen en daarna worden gehuldigd. Om half 5 wordt er omgeroepen dat de aankomst over een half uur wordt verwacht maar men weet nog niet vanuit welke richting de fietsers het eindpunt zullen naderen.

Iets over vijven staan Ed en Joop met elkaar te overleggen, het is duidelijk dat het nu niet lang meer zal duren. En inderdaad: er wordt omgeroepen dat de wielrenners nu bij de Langenhorst zijn en over ongeveer 5 minuten aan zullen komen, ze rijden dus vanuit Zuidwijk. De fotografen haasten zich naar de kruising bij de Zuiderparkweg zodat zij het peloton kunnen zien aankomen.
En dan opeens is het zo ver: verkeersregelaars zetten de kruising af en voorafgegaan door twee motorrijders nadert het peloton Pendrecht. Op de foto een deel van het peloton en wie goed kijkt ziet in het midden Rieks Westrik die met een triomfantelijke vinger naar de fotograaf wijst.