Afscheid deelgemeente Charlois in Ahoy

Donderdagavond was er in Ahoy een afscheidsfeest. Afscheid nemen van de periode deelgemeente Charlois.

41 jaar en nog wat was er sprake van een extra bestuurslaag in de stad en Pendrecht kwam bij Charlois. Vooral in de begin periode had de deelgemeenteraad een hoog Pendrecht gehalte. Dat nam in de loop der jaren af.

De laatste voorzitter, Ed Goverde, op zijn beurt was weer een echte jongen van de wijk. Hij werd geïnterviewd en hij had zelf ook een speciaal moment op het podium met maar liefst 3 extra Karel de Stoute beeldjes.

Eéntje voor TOS, de club van en voor de jeugd van Charlois
ééntje voor Evert van der Schee, komt van Heijplaat maar zou je zomaar meneer Charlois kunnen noemen.
en
ééntje voor de ambtenaren van de deelgemeente

Dat laatste beeldje gaf hij aan Hans Beijer. Hans heeft een lange staat van dienst bij de deelgemeente en kent alle bouwvergunningen binnen de deelgemeente uit zijn hoofd.

Er kwam veel muziek met wat heimwee langs. We’ll meet again, Huilen is voor jou te laat enzo, maar ook León Lissitza, die For me Formidable van Charles Aznavour als een soort van loftuiting aan het adres van de deelgemeente neerzette. En ook Rieneke Minderman in haar favoriete roze pakje met een tekstrol met daarop Rotterdamse uitdrukkingen, of moet je van haar zeggen Charloisse uitdrukkingen?

Een mooie show met van alles wat.

En natuurlijk een oproep om 19 maart te gaan stemmen. Dat kan dan op de gemeenteraad, maar ook op de gebiedscommissie Charlois.