En straks dus de gebiedscommissie Charlois

Op Plein 1953 hangen affiches van Khadija Abdi. Zij wil graag gekozen worden in de gebiedscommissie.

Zij komt op voor de lijst: De Stem van Charlois.

Khadija is 23 jaar, studeert Bestuurskunde en is al vanaf haar peutertijd Pendrechtse.

Als ze gekozen wordt gaat ze zich inzetten voor een buurtcentrum in elke wijk van Charlois dat nuttig is voor iedereen. Ze wil ook talentontwikkeling hoog op de agenda zetten in die gebiedscommissie. Ze denkt dat als je daar goed in investeert, dat dan het slechte imago van Rotterdam Zuid veel positiever gaat kleuren.

Het is maar dat je het weet.

Er is ook een teleurstelling wat de gebiedscommissie betreft te melden.

Op deze website was eerder te lezen dat de voormalige nachtburgemeester van Pendrecht, Roger Huys, zich met de lijst Blanco kandidaat stelde voor die gebiedscommissie in Charlois.

Roger noemde zijn lijst Blanco om aan te geven dat hij zich niet door één of andere politieke stroming wilde laten leiden, maar door de bewoners uit Charlois.

Hij koos vier hoofdpunten en wilde hoofdstromingen in de Charloise samenleving met elkaar verbinden.

Eigenlijk net zoiets als waar Khadija voor staat. Er kwam een campagneteam en een campagneleider, maar ……………

De website van Roger www.rogerhuys.com is inmiddels bijgesteld en …….

Roger stuurde afgelopen week een mailbericht aan de mensen, die hem bij de kandidaatstelling hadden ondersteund:

Jullie zullen het wel opvallend rustig vinden rondom Blanco zo vlak voor de verkiezingen. Dat heeft z’n redenen, die ik jullie als ondersteuners ga vertellen.

Voor een geslaagde verkiezingsstrijd is een sterke campagne nodig. Die was opgezet, ware het niet dat vlak voor de start daarvan de sponsor/campagneleider met de noorderzon vertrokken is.

Geen volwaardige campagne dus.

Daarbij komt ook nog eens dat ik na enkele bezoeken aan gebiedscommissie bijeenkomsten niet echt een hoge hoed heb op gekregen van het fenomeen gebiedscommissie. Sterker nog, nagenoeg niemand weet van de hoed en de rand. E.e.a. heeft me doen besluiten mijn kandidaatstelling te laten voor wat die is. Geen energie meer insteken, die ik wellicht beter zou kunnen gebruiken om me bijvoorbeeld elders verdienstelijk te maken in de wijk.

Roger kreeg verschillende reacties. Ook van zijn jeugdvriend, Ed Goverde, die betreurt uiteraard zijn conclusie en is er blij mee dat Roger zich in wil blijven zetten voor de wijk.

Vitaal Pendrecht rekent ook op de inzet van de nachtburgemeester Pendrecht van 2003 tot toen hij in 2005 verhuisde naar Zuidwijk.