Afsluiting Dag van de Dialoog in De Machinist

Bob van den Berg is projectleider van het projectbureau van de Dag van de Dialoog. Hij was erg in zijn nopjes met het resultaat van de Dag van de Dialoog 2010.280 tafels en hij sprak ook een aantal zinnen in het Engels uit, omdat er ook deelnemers waren uit Iran en Turkije.

Hij wilde zaterdag 6 november ‘s avonds een applaus voor jezelf van de aanwezigen voor wat er bereikt was en riep op om voor volgend jaar wanneer er voor de tiende keer Dag van de Dialoog gehouden wordt in Rotterdam, de stad waar dit project is uitgevonden,.

Er draaide een voorproefje van een film in De Machinist, de plek waar de borrel en korte terugblik gehouden werd. In de film kwam de tafel van vrijdag 5 november in de Toneelwinkel Pendrecht terug. Een mooi beeld naast de andere plaatsen waar groepen met elkaar in dialoog gingen.

Studenten van de Hogeschool Rotterdam, van het project Newb, hadden de opnamen gemaakt.

Uiteraard werd Bob van den Berg door de voorzitter van het bestuur ook geprezen. Hij had zich de laatste dagen, maar al ver voor de data van de dialoog uit de naad gewerkt om alles voor elkaar te krijgen.

Hij zei dat er graag voor over gehad te hebben met het oog op het speciale jaar dat 2011 gaat worden voor de Dag van de Dialoog.