Alaattin Erdal opende Kapsalon Kinderhaar

Ria Warnaar maakte bijgaande foto. Zij maakte ook een verslagje van de happening in de Kinderkapsalon Kinderhaar aan de Zijpe nummer 11.

Ria had zich goed voorbereid.

Ze was er die vrijdagmiddag de 19e november al om half vier, zodat ze niets zou missen. De ceremonie zou beginnen om 16:00 uur.

De eigenaresse en trotse kapster van Kinderhaar, Martine van Leeuwen, was er helemaal klaar voor. En voordat de gasten kwamen heeft ze met Ria nog een fijn onderonsje gehad. Ria is met haar toestelletje aan de gang gegaan en heeft met haar camera alle bezoekers in beeld gebracht. Zij waren beiden enthousiast over de openingshandeling. En Ria zei wat een leuke kapsalon en wat een leuke mensen.

Het was er allemaal heel gezellig en gemoedelijk. Het zoontje van Martine had Ria snel voor zich gewonnen. Zij hielp hem met het opzetten van z’n dieren. Ze moest tussendoor ook nog even naar huis om te koken, maar kwam terug om dagburgemeester, Mario Bosch, op de foto te zetten. Hij had gevraagd aan Vitaal Pendrecht een foto te maken, omdat hij een speciaal cadeau voor Martine van Kinderhaar in petto had.
Toen ze eenmaal terug kwam en binnen stapte om foto’s van Mario en de kapster te maken, pakte haar zoontje haar hand, en trok haar mee. Want hij herinnerde zich haar als een prima speelkameraadje. Hij had het allemaal goed in de gaten gehouden.
Alaattin Erdal had ook zijn zoontje meegenomen. Hij genoot zichbaar van de lekkere hapjes. De opa van het zoontje van Martine bleek een fotogenieke man. ”Jammer”, zei Ria, “dat het niet goed gelukt is om hem goed op de foto vast te leggen.”
De man van Martine bediende met hapjes en drankjes. Hij bleek een prima ruggensteun voor zijn vrouw. Haarknippen is niet zijn ding, zei hij.

De opening van de Kapsalon gebeurde met een kleurig lint en dat zou Alaattin Erdal doorknippen. Dat blijkt nog een hele aparte kunst. Lint en schaar moeten nou eenmaal goed matchen. Zoals Martine dat met kinderharen kan. Beter kinderen knippen kan er geen een. En ze heeft in haar kapsalon allerlei dingen, die het voor kinderen een feest maken om geknipt te worden. Dat ging in Ria’s kindertijd geheel anders.
Er ontstond door de vertraging wat hilariteit, maar Erdal is niet voor 1 gat te vangen en uiteindelijk lukte het hem het lint moest er aan geloven, zoals op de foto is te zien. Door de hilariteit ontstond meteen de sfeer, die je nodig hebt voor een dergelijk feest.

Martine van Leeuwen, veel succes met Kinderhaar, Alaattin bedankt voor het openen en Ria bedankt voor de mooie foto’s.