Alsof ze de brassband aan kwam kondigen

Een tropische temperatuur, de warmste dag sinds 20 jaar, volgens Meteo Consult, en dan met je brassband op moeten treden is geen sinecure.
Er liep een mevrouw gehuld een fraaie kledij richting het Gezondheidscentrum Zuiderkroon. Je begrijpt ineens waar de kleding voor dient. Het geeft een afdoende bescherming tegen de zon en als je het goed draagt blijf je er lekker koel in.

Even had het er de schijn van dat zij de tamboer-maître was, maar de jeugd van de band zijn heel anders gekleed. Zij maken naast hun muziek ook bijbehorende danspassen. En dan kun je niet zoveel kleding aan je lijf hebben.

Het geeft wel een fraaie indruk van Pendrecht in voorbereiding op de kwartfinale van het WK voetbal.

Een meneer heeft net inkopen gedaan bij de Aldi en juicht mee als er vanuit de woningen gejuich opklinkt. ” Ik ga gauw kijken, want ik ben ook voor Holland, mijn moeder was Antilliaanse en mijn vader een makamba, dus ik voel me hier wel thuis!”