An Kooijman was er al vroeg bij en sprak Aboutaleb aan

‘s Morgens vroeg was ze al bezig met de geraniums en met het zwerfvuil op de Ooltgensplaathof en in de singel. Later kwam de barbecue en de nasleep daarvan. In gedachten sprak ze Aboutaleb aan. Of hij wel wist wat ze allemaal voor de gemeenschap doet.
‘s Morgens vroeg was ze al bezig met de geraniums voor de flat. En ook het zwerfvuil op de Ooltgensplaathof en in de singel moest er aan geloven.

Later kwam de barbecue en de nasleep daarvan. Ze zit in het Opzoomerteam en doet er veel werk voor om alles schoon en heel te houden en het iedereen naar de zin te maken. Ze vindt dat gewoonste zaak van de wereld. Net als haar collega bewoner op de foto, Aad Vlaardingerbroek. En ze staan overigens niet alleen maar toch.

Ze kan er ook wel een beetje om lachen allemaal en vertelde met enige zelfspot: ‘Ja ik ben vanmorgen maar even naar dat grote bord met onze burgemeester erop gegaan en heb tegen hem gezegd. Nou heb ik toch zeker wel een lintje verdiend. Of niet soms?’

Een heel andere manier om over het bord te praten dan Kees Korbijn erover zingt.
Korbijn doet alsof het een idee van de burgemeester himself was om zo groot op de foto te komen. Hij maakte het in zijn lied helemaal los van de campagne die ermee afgerond werd.

http://www.rotterdam010.nl/022-Kees-Korbijn/Aboutaleb.html

Uit de kringen van Woonstad komt her bericht dat het gehele bord en de foto van Ahmed Aboutaleb pas weggaat als de bouw van het nieuwe kantoor van Woonstad Rotterdam op die plek begint, Wanneer dat is kunnen ze nog niet precies zeggen. Dus Kees Korbijn zal nog even met het portret moeten leven.

En An kan nog veel bij hem langsgaan en even met hem praten over haar werk als lis van het Opzoomerteam van de Zuiderparkflat.