Anne-Marie Oosthoek-Dorenbos verzorgde voor de negende keer de declamatie.

In 2004 deed zij de declamtie van de herdenkingsbijeenkomst bij de Vallende Ruiter voor het eerst. Zij droeg o.a. een eigen gedicht voor met als titel Anne.
De herdenking aan de Mijnsherenlaan bij de Vallende Ruiter munt ieder jaar uit door de uitstekende muziek van de Politieharmonie “Hermandad” samen met de drumband van Harmonie Slikkerveer en het Jeugdkoor van het Apostolisch Genootschap. Maar het comité weet zich steeds opnieuw te voorzien van prachtige verhalen. Natuurlijk het verhaal over de excecutie, die door de loco-burgemeester werd gememoreerd. Maar wat zeker de toon zet is de declamtie van Anne-Marie Oosthoek-Dorenbos.

Dat gebeurde dit jaar al voor de negende keer. Anne-Marie declameerde een eigen gedicht onder de titel Anne. In dat gedicht vraagt zij zich af wat er gebeurd zou zijn als het leven van Anne Frank net iets anders gelopen zou zijn.

Zij neemt daarbij haar publiek mee naar de hele gewone dingen in het leven en brengt de weg die de werledberoemde schrijfster van het Dagboek ging heel dichtbij je.