Grootschalige actie in Zuidwijk-Pendrecht

Wat is er veel politie op de been vroegen bewoners van Pendrecht zich donderdag 3 mei af. Michiel van der Pols de voormailige stadsmarinier stuurde een persbericht rond met het antwoord erin.
Michiel van der Pols, de voormalige stadsmarinier van Pendrecht stuurde het volgende persbericht rond met het antwoord op de vraag waarom er donderdag 3 mei zoveel politie op de been was in Pendrecht en Zuidwijk.

Agenten van district Zuid en de Verkeerspolitie hebben donderdag in samenwerking met meerdere partners een grootschalige actie gehouden in Zuidwijk-Pendrecht. Ruim 4100 voertuigen zijn met ANPR gescand en 1900 reizigers zijn gecontroleerd.

In samenwerking met partners als de RET, Belastingdienst, Stadstoezicht en Watch-Out (jonge toezichthouders in opleiding) vonden meerdere controles plaats.

Bij een verkeerscontrole aan de Slinge werden 4167 voertuigen gescand middels ANPR. Hiervan zijn 66 voertuigen na een ‘hit’ aan de kant gezet en aan een controle onderworpen. Aan openstaande boetes inde de politie ruim 2100 euro. Achttien personen ontvingen een bekeuring omdat zij bijvoorbeeld reden zonder rijbewijs of mobiel belden. Tevens hielden agenten zeven personen aan. Vier daarvan stonden bij de politie gesignaleerd voor diverse openstaande boetes of vergrijpen.

Op meerdere locaties stonden snelheidsradars, afgesteld op mensen die meer dan 20 kilometer per uur te hard reden op wegen waar vijftig kilometer per uur is toegestaan. Zoals op de Slinge, de Zuiderparkweg, Groene Kruisweg en de Oldegaarde. Daar werden 6179 auto’s gecontroleerd. Hiervan reden 252 voertuigen te hard. Hoogst gemeten snelheid was 120 km/h op de Groene Kruisweg.

De Belastingsdienst werkte samen met Stadstoezicht. In totaal incasseerde zij een bedrag van 8260 euro en namen 8 voertuigen in beslag. Een werd er direct weg getakeld. Bij de bus- en metrostation Slinge controleerden RET medewerkers, zowel in burger als in uniform, 1941 reizigers. Van hen kregen 24 personen een bekeuring voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs.

Vanwege de komende vakantieperiodes de partners ook aandacht aan preventie op het gebied van woninginbraken. Medewerkers van Watch-Out en vrijwilligers van de politie hebben in de omgeving flyers met tips uitgedeeld om huizen goed te beveiligen tijdens afwezigheid.

Bovenstaande actie is onderdeel van Operatie Impact, gericht op de bestrijding van misdrijven met een grote impact op slachtoffers (overvallen, straatroven en woninginbraken). Om het aantal delicten in de regio terug te dringen, richt de politie zich vooral op het voorkomen ervan en heterdaadkracht. Dit doen we samen met onze in- en externe partners. Door de handen ineen te slaan, zorgen we samen voor een veilige regio.