Arjan Breukhoven de organist bij het kerstconcert

Het prachtige orgel in de Open Hofkerk krijgt bij het kerstconcert op zondag 23 december een ervaren bespeler in Arjan Breukhoven.

Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren. Aanvankelijk studeerde hij orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar o.a. Wim van Beek en Bert Matter zijn leraren waren. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. In deze conservatorium-tijd kreeg hij ook les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa en in Australië.

Regelmatig werkt hij mee aan televisieopnamen voor het bekende tv-programma ‘Nederland Zingt’ van de Evangelische Omroep, maar hij is ook regelmatig te gast bij de E.O. radioprogramma’s ‘Laat ons de rustdag wijden’ en ‘Zaterdagavonduur’. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.