Barbecue van de Zuiderparkflat

Als je weet wat je moet doen, maken wat mindere weersvooruitzichten niet uit. De vooruitzichten waren donderdag 29 juli niet van dien aard dat de barbecue in de tuin achter de Zuiderparkflat gehouden kon worden. Het mooie zomerweer was een beetje op, misschien.
Het waaide een beetje stevig. En of het droog zou blijven was ook niet helemaal duidelijk. Dus er moest een andere plek gevonden worden.

Geen nood. Dan zetten we tafels toch gewoon aan de andere kant van de flat voor de garages en onder de galerij. Gaat het regenen zitten we toch lekker droog en bovendien lekker beschut tegen de wind. Dat bedacht het Opzoomerteam van de Ooltgensplaathof. Want aan die straat staat de flat met die fraaie naam, die verwijst naar een weg aan de andere kant van het Metrostation en naar het prachtige park aan de noordkant van Pendrecht.

Voor de barbecue was een echte slager ingeschakeld, dus ook dat kon niet mis gaan.

Op het menu stonden spareribs, saté stokjes, stukken kip en salade. Er was ook een voorgerecht en ijs toe. Kijk dat was dus meer een diner, dan even wat vlees aanbranden op een matig werkende barbecue.

En natuurlijk aan het eind werd niet vergeten wie dit allemaal mogelijk hadden gemaakt. Voor iedereen, die zijn of haar handen hadden laten wapperen was er een fraai blauw tasje met een lekker geurtje er in.

Dan weet je dat je het niet voor niks hebt gedaan. En kun je met de nodige trots op de foto rond de geraniumpiramide. Ook die piramide komt er niet zomaar vanzelf. Daar hebben bewoners over aan de bel getrokken. En niet tevergeefs.
En ook de geraniums in deze piramide krijgen alle aandacht van de bewoners. Net als de hele omgeving van de flat wordt ie onderhouden en vertroeteld.