Benefietgala voor film over Sedar Soares

In 2003 werd de 13-jarige Sedar Soares doodgeschoten bij metrostation Slinge. Er is nu een film in de maak over dit zinloze geweld.
Op de website van TV Rijnmond staat het volgende nieuwsbericht:

Veel geld binnengehaald voor film over Sedar Soares

Tijdens een benefiet galadiner in Villa Thalia in Rotterdam zijn gisteren (donderdag) enkele tienduizenden euro’s binnengehaald voor de film ‘Wanneer De Mieren Schreeuwen’. Een film over de nooit opgeloste moord op de 13-jarige Sedar Soares bij metrostation Slinge in 2003.

De kaartjes voor het galadiner waren niet goedkoop, er moest bijna 100 euro voor worden neergelegd. Toch was het vrijwel uitverkocht. De gasten konden tijdens een viergangenmenu van sterrenchefkok Francois Geurts luisteren naar artiesten zoals Suzanne Lubrano, Ruth Jacott en Lange Frans.

De avond werd geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij is ambassadeur van de film die nog gemaakt moet worden naar het boek van Alex Boogers. Hij vindt het belangrijk aandacht te blijven besteden aan zinloos geweld. “Dit is zo’n duidelijk voorbeeld van zinloos geweld. Wie haalt het in zijn hoofd een jongen van 13 volop in de bloei die met sneeuw aan het spelen is bij metrostation Slinge dood te schieten.”

Ook de zanger Waylon was aanwezig. Hij liet de eerste versie van het nummer ‘City Of Silence’ horen. Dat wordt de titelsong van de film. “Ik werd aanvankelijk gevraagd om wat te komen zingen tijdens een benefietavond. Dat is leuk om te doen, maar ik wilde er meer rondom heen doen. Ik voel er wel iets bij. Uiteindelijk is besloten dat ik de soundtrack van de film ga maken.”

In totaal moet er een miljoen euro worden binnengehaald om de film te kunnen maken. Daarvoor is een speciale crowdfundingactie opgezet. Regisseur Jeroen Leinders is er van overtuigd dat het gaat lukken om het geld bij elkaar te krijgen. “Iedereen die ik erover spreek in Rotterdam is er enthousiast over. Iedereen herinnert zich het voorval nog, al is het 12 jaar geleden.”

Als alles volgens planning verloopt, moet de film in december dit jaar klaar zijn.

Bron foto: TV Rijnmond