Bezichtiging van de Kinderfaculteit met de Kinderraad Pendrecht

De Kinderfaculteit startte op 15 januari.

Toen kreeg burgemeester Aboutaleb in aanwezigheid van veel genodigden een collegekaart uit handen van de kinderraad.

3 maart begonnen de eerste colleges van de Kinderfaculteit. De lessen vonden plaats op verschillende locaties. Inmiddels was de aannemer druk bezig om de voormalige Bibliotheek Pendrecht om te bouwen tot de locatie waar de colleges in een centrale ruimte gegeven zouden kunnen worden. Vitaal Pendrecht zal ook naar die plek verhuizen.

Dinsdagmiddag 13 mei werd de verbouwing bekeken met bijna dezelfde groep als die op 15 januari bij de start aanwezig was. Min de burgemeester dit keer trouwens. Maar Vitaal Pendrecht toonde zich niettemin enorm trots en enthousiast over het behaalde resultaat.

Klaar?

Nog niet helemaal, want de schilder was nog bezig en verfde de laatste deur en werkte gelijk een bordje met een achterhaalde aanduiding erop weg.

Gerard Smulders vroeg de mensen om een applaus voor Bien Hofman de rector magnificus van de Pendrecht Universiteit. Bien wilde een aantal mensen bedanken voor hun bijdrage aan de Kinderfaculteit. Dat waren de projectleider van bouw, André Rouwers, de buurvrouw die veel geluidsoverlast had moeten trotseren Carolina Bakker van de Kinder Service Hotels Pendrecht, de architect Mark de Bokx van architectenbureau De Nijl, de aannemer Groenendijk en drie mensen van het fonds De Verre Bergen, Marvin Pires, Roelof Prins en Sanne.

Hierna nam de kinderraad de leiding over. Zij lieten de gasten in groepjes het pand zien en legden uit wat waar zou komen. De ruimte kon ieders goedkeuring wegdragen.

Mooi werk van architect en aannemer.

Daarna vroeg Gerard Smulders Bart van Wensen één van de projectmedewerkers wat zijn eerste ervaringen met de Kinderfaculteit waren. Bart is al langere tijd sportmedewerker in Pendrecht. Hij maakte de Kindercampus mee. Bart vond de huidige aanpak heel plezierig. Het sportprogramma is uitgebreider. En hij kan nu veel meer geconcentreerd met sport bezig zijn en hij vindt het geweldig dat alle scholen in de wijk meedoen.

Gerard riep ook de docent van Rots & Water naar voren om eens uit de doeken te doen wat zo’n serie colleges aan de Kinderfaculteit nou precies doet. Hij stak niet onder stoelen of banken dat hij aan het nut twijfelde. De hele groep werd even in stelling gebracht en moest zich ontspannen en zich concentreren op de ademhaling. Redouan van de kinderfaculteit werd door de docent gevraagd om tegenover hem te komen staan. Met de handen op elkaar lieten zij zien wanneer je je tegenover anderen als rots opstelt en wanneer als water. Dit lijkt een rare oefening. Onderzoeker Bowen Paulle vertelde echter aan anderen dat allerlei grote bedrijven gebruik maken van soortgelijke technieken en nooit eerder dan na zo’n oefening aan het werk gaan.

Er werd buiten nog lang nagepraat over de Kinderfaculteit.

Het was inmiddels lunchtijd. Dus had de Kinderfaculteit bij Mario op Plein 1953 pizza’s besteld. een leuke manier om zo’n eerste bezichtiging van de Kinderfaculteit Pendrecht af te sluiten.

De volgende stap is het verder inrichten van de ruimte. De meubels komen er aan. In september bij het ingaan van de volgende reeks colleges kan het pand betrokken worden. Dan krijgen de colleges, die nu nog op verschillende plekken gegeven worden, een eigen centrale plek.